Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üsküdar Bosna Bulvarı sakinleri, peş peşe meydana gelen kazaların fotoğraflarını belediyeye sunup isyan etti: Yeter artık! Bir an önce önlem alın.

        BU köşede, alınmayan önlemler yüzünden yaşanan kazalara, facialara dair sık sık iç acıtan haberler okuyorsunuz. Bir trafik ışığı, üst geçit ya da bir hız kesici olmadığı için yitip giden canların dramlarına şahit oluyorsunuz. Bugün yine bir tedbirsizliğin haberini taşıyorum manşete... Basit bir düzenleme yapılmadığı için kazanın eksik olmadığı bir caddeyi...

        Yer Üsküdar Bosna Bulvarı... Bakmayın adının bulvar olduğuna... Ne bir sinyalizasyon, ne bir geçit, ne de bir kasis yapmışlar bu yoğun caddeye... Yani kaza olması için tüm şartlar hazır. Hatta kaza olmaması mucize burada. Tabii öyle bir mucize gerçekleşmiyor. Kazasız gün geçmiyor burada... Kontrolden çıkan, birbiriyle çarpışan, devrilen araçların bini bir para. Bu kazalarda yaralananlar, hayatını kaybedenler de sayısız... İşte durum böylesine vahim olduğu için çevre sakinleri de diken üstünde doğal olarak. Ardı arkası kesilmeyen kazaların son bulması için bir an önce harekete geçilmesini istiyorlar.

        10 GÜNDE 4 KAZA

        Habertürk muhabiri Eray Erollu’nun haberine göre; caddedeki kazalara dikkat çekmek isteyen başta Altınköy Sitesi sakinleri olmak üzere tüm bölge halkı, aylardır mücadele ediyor ama nafile! Tüm çabalarına rağmen bir türlü sonuç alamayan vatandaşlar, bu kez farklı bir yöntemle yetkililerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Nasıl mı? Kazaların fotoğrafları ve güvenlik kamera kayıtlarından oluşan dosyayla... Bu çarpıcı kaza karelerini İBB ve Üsküdar Belediyesi’ne sunan vatandaşlar, “Son 10 günde 4 büyük kaza oldu. Temmuzda yazdığımız dilekçelerimiz var. Bir yaya yolu, bir ışık, hepsinden vazgeçtik bir set yapın dedik. Yola bir çizgi çektiler ama yeterli değil. İnsan canı bu kadar ucuz mu?” diye feryat ediyor.

        HER GÜN BİR OLAY

        Son derece işlek olan, ancak güvenlik önleminin esamisinin okunmadığı caddede kazasız gün yaşanmıyor. Bölge halkı, işte bu kazaların fotoğrafları ve güvenlik kamera kayıtlarını yetkililerin dikkatine sundu...

        Bakırköy’ün dönüşümü o siteden başlayacak

        GEÇEN hafta, Bakırköy Osmaniye Mahallesi’ndeki tehlikeden bahsetmiştim. 350 bloklu Komşu Evler Sitesi’nin 17 Ağustos depreminde ağır hasar aldığını, aradan geçen bunca zamanda ise binaların ne güçlendirildiğini, ne de yıkılıp yeniden yapıldığını yazmıştım. İşte bu haber üzerine sevindirici bir gelişme oldu. Bakırköy Belediyesi yetkilileri, yıllardır büyük korku içinde yaşayan site sakinlerini ziyaret etti. Yetkililer, Osmaniye’de kısa süre içinde kentsel dönüşüm başlatılacağını, projenin de ilk olarak bu hasarlı sitelerden start alacağını açıkladı. Yetkililere çok teşekkür ediyor, projenin ivedilikle hayata geçmesini umuyorum.

        Diğer Yazılar