Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırıyor. Vatandaşın başına resmen yağmur yağıyor. Fakat haftalardır bu manzaraya çare bulunamıyor...

        BİRKAÇ gün önce, Kadıköy- Kartal Metrosu’nun Yeni Sahra İstasyonu’ndaki sızıntıyı gündeme getirmiştim hatırlarsanız... İzolasyon problemi nedeniyle tavandan su aktığını, bu sorunun da bir türlü giderilemediğini yazmıştım. Çaresiz kalan yetkililer, istasyonun muhtelif yerlerine kovalar yerleştirmiş fakat bu önlem de zeminin göle dönmesini engelleyememişti.

        ÇÖZÜM YOK

        İşte bu haberin ardından, ulaşımını metroyla sağlayan pek çok İstanbulludan mesajlar aldım. “Tek sızdıran yer Yeni Sahra değil” diyorlardı. Meğer aynı problem iki noktada daha yaşanıyormuş. Taksim Metrosu’nun Harbiye yönü Gezi Parkı çıkışı ve Gayrettepe metro girişi de su sızdırıyormuş. Her gün bu noktalardan geçen okuyucularımız, karşı karşıya kaldıkları manzarayı bakın nasıl anlatıyor: “Taksim’de, tam yürüyen merdiven üzerindeki bölümde akıntı var. Kaçacak yer de yok, sırılsıklam oluyoruz. Yağmur altında kalmış gibiyiz. Ve işin tuhafı bir türlü çözüm bulunamıyor. Gayrettepe metro girişinde de aynı zorluğu çekiyoruz. Yetkililer bu yaşananları görmüyor mu, çok merak ediyoruz.”

        KOVALI ÖNLEM

        Taksim’de, yürüyen merdivenin hemen üstünde akıntı var. Yeni Sahra İstasyonu’nda ise yolcuların beklediği alan göle dönüyor.

        Burada okul olduğunu ‘gör’müyor musunuz?

        SARIYER Reşitpaşa’daki Görme Engelliler Okulu’nun etrafındaki ulaşım engelini defalarca dile getirdim bildiğiniz üzere... Okulun bulunduğu caddedeki kaldırımların çift yönlü olarak otoparka döndüğünü, okuldan çıkan görme engellilerin kaldırımda yürüyecek yer bulamadığını gösterdim.

        KİMİN UMURUNDA!

        Okulun çevresindeki tek sorun bu da değildi üstelik. Okulun hemen çıkışındaki kaldırımda görme engelliler için sarı kılavuz çizgiler vardı fakat karşı kaldırıma bu çizgilerden yapılmamıştı. Bu tuhaflığı da yine bu sütunlarda okumuştunuz. Ancak üzülerek görüyorum ki, görme engellilerin tüm isyanına rağmen, bu sorunlar bir türlü giderilemiyor. Bırakın okulun karşı kaldırımına sarı kılavuz yapılmasını, kaldırımdaki park ihlaline bile çözüm bulunamıyor. İşte yukarıdaki fotoğrafı görüyorsunuz. Şikâyet Hattı ekibinden Can Mete’nin çektiği bu karede, duyarsızlığın tam gaz devam ettiği açıkça görülüyor. Okulun bulunduğu caddenin kaldırımları yine art arda dizilmiş araçlarla dolu. Peki okuldan çıkan görme engelliler bu otoparktan farksız kaldırımda nasıl yürüyecek? İşte bunu kimsenin düşündüğü yok...

        Diğer Yazılar