Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vapur müzisyenlerinin Şehir Hatları vapurlarında müzik yapması yasaklanmıştı. Meğer bu yasak, seyyar satıcıları da kapsıyormuş. Yani artık bir şehir fenomeni olan Burhan Demircan, nam-ı diğer Burhan Pazarlama vapurda satış yapamayacak.

        GEÇEN hafta, vapur müzisyenlerinin isyanını yansıtmıştım hatırlarsanız... 1 Ocak itibarıyla vapurlarda enstrüman çalıp şarkı söylemeleri yasaklanan müzisyenler, ‘Çalgıma dokunma’ diyerek Şehir Hatları’nın bu karardan dönmesini istiyordu. Geçen hafta boyunca çeşitli protesto gösterileri düzenleyen vapur müzisyenleri, Acil Şikâyet Hattı’na da mesaj yağdırmaya devam etti. Peki tüm bu eleştirilerin ardından Şehir Hatlarıgeri adım atmayı düşünüyor mu?

        Şehir Hatları yetkilileri, “2014’te vapur yolcularından kural ihlaliyle ilgili 830 şikâyet geldi.

        Kural ihlali, sigara içilmesi, seyyar satıcılar, gürültü ve müziği

        kapsıyor. Bunların 150’si müzikle ilgiliydi” dedi.

        ‘ŞİKÂYET GELİYORDU’

        Dün konuştuğum yetkililerden aldığım bilgiye göre geri adım atılmayacak. Artık vapurlarda müzik yapılması söz konusu olmayacak. Fakat Şehir Hatları’nın müzisyenler için başka bir planı var. Şöyle ki; bazı iskelelere bir alan oluşturularak müzisyenlerin burada çalışması sağlanacak. Tabii, Şehir Hatları yetkilileriyle konuşurken, ‘Bu yasaklama niye?’ diye de sordum. Ve şu yanıtı aldım: “Şehir Hatları müziğe karşı değil. Ama bir kural dışılık var. Bu işin yasal zemine oturtularak yapılmasından yanayız. Müzisyenlerle ilgili şikâyetler de var. Gürültü yapılması gibi. Bu bir kültür faaliyetiyse düzenli, tertipli yapılması gerekiyor.” Bu konuşma sırasında, bu yasağın sadece müzisyenleri kapsamadığını, on yıllardır vapurlarda görmeye alışık olduğumuz seyyar satıcıların da artık vapurlara giremeyeceğini öğrendim. Yani bundan böyle, 40 yıldır vapurlarda seyyar satıcılık yapan, hatta bir şehir fenomenine dönüşen Burhan Demircan, nam-ı diğer Burhan Pazarlama’yı vapurlarda göremeyeceğiz...

        Yetkililerin söylediğine göre, aslında vapurlarda seyyar satıcılık, pazarlamacılık hep yasakmış. Fakat 1 Ocak’tan itibaren vapurlara seyyarların girmesi güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye başlanmış.

        Kar ağırlığına dayanamayan çok sayıdaki ağaç kaldırıma devrildi.

        Fakat bu ağaçları kimse kaldırmıyor. Yürüyecek yer kalmadı.

        Devrilen ağaçları kim kaldıracak?

        KAR bitti ama çilesi devam ediyor. Malum... Ara sokaklardaki karla kaplı ve buzlanan kaldırımlar, vatandaşa eziyet çektiriyor. Hemen her ilçeden “Kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Temizlik çalışmaları yeterli değil” şikâyetleri geliyor. Tabii bir de karla birlikte yıkılan ağaçlar var... Misal Kadıköy’de, birçok ağaç kar ağırlığına dayanamayıp devrildi. Fakat bu ağaçlar hâlâ kaldırılmadı. Bakın yukarıdaki fotoğrafları dün bir Kadıköylü okuyucumuz göndermiş. Bir de şu notu düşmüş: “Çok sayıda çam ağacının kalın dalları yoğun kar nedeniyle kırılarak sokaklara yıkıldı. Bazı ağaçlar ise tamamen devrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aradığımızda ‘Bizim sorumluluk bölgemiz değil’ cevabını aldık. Kadıköy Belediyesi ise yıkılan ağaçları sadece kenara çekti. Kadıköy’de özellikle ara sokaklarda birçok ağaç bu şekilde kaldırımları kapatmış durumda. Bir yandan caddeden temizlenip kaldırıma atılan kar yığınları, diğer taraftan devrilen ağaçlar, yürüyecek yer kalmadı.”

        Diğer Yazılar