Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çekmeköy sakinleri, pazar günleri kelimenin tam anlamıyla ulaşım çilesi çekiyor. Zira İETT, pazar günü Avrupa yakasına geçen tüm otobüslerin seferlerini iptal etti...

        İSTANBULLUNUN ulaşım derdi hafta sonu da tam gaz sürüyor. Bakın dün megakentte görülmemiş bir trafik yoğunluğu vardı mesela. Tüm ana arterler kilitti, millet yine saatlerini yollarda harcadı. Sadece trafik derdi olsa ne âlâ! Ulaşımını toplu taşıma araçlarıyla sağlayanlar da pazar günü olmasına rağmen kalabalıkla, kargaşayla boğuştu. Dünün en şanssızları ise Çekmeköylüler oldu. Zira binecek bir otobüs bile bulamadılar. Avrupa yakasında Mecidiyeköy ve Kabataş’a gitmek isteyenler büyük şok yaşadı. Neden mi? Otobüsleri kaldırılmıştı da ondan... Evet, İETT, pazar günü Çekmeköy’den karşı yakaya direkt geçmeye yasak getirmiş. Hal böyle olunca da Çekmeköylülerin payına çile çekmek düşmüş. İşte bir çevre sakininin kaleminden dün yaşanan... “122M No’lu Şahinbey- Mecidiyeköy hattı pazar günleri zaten daha önce kaldırılmıştı. Şimdi de dünden itibaren 103 No’lu Şahinbey-Kabataş hattı kaldırılmış. Pazar günleri Çekmeköy’den karşıya geçmek için iki alternatif otobüs var. Onlar da Kadıköy ve Üsküdar otobüsleri... Çekmeköy-Kadıköy otobüsü 63 durak, ÇekmeköyÜsküdar otobüsü ise 50 durak ve bu otobüsler Ümraniye ve Dudullu’yu dolaşa dolaşa gidiyor. Yani pazar günü Kadıköy ve Üsküdar’a ulaşmak bile 2 saat sürüyor. Bir de oradan karşıya geçtiğimizi düşünürsek nereden baksanız 3 saat yollarda... Bir diğer alternatif sarı dolmuşlar. Fakat onlar da Çekmeköy-Kadıköy 6 TL Çekmeköy-Üsküdür 5.50 TL. Anlayacağınız pazar günü yaşadığımız neresinden baksanız eziyet...”

        Sınav yapacak başka yer yok mu?

        DEDİM ya, İstanbulluya hafta sonu da huzur yok. İşte bir şikâyet de cumartesi gününe dair. Merter’i sahil yoluna bağlayan güzergâhta yaşanan kargaşayı anlatıyor bir okuyucumuz: “Merter’den sahil yolu bağlantısına girdiğiniz anda curcunanın ortasında kalıyorsunuz. Yol kenarındaki alışveriş merkezinin otopark giriş ve çıkışı, trafiği tamamen kilitliyor. Bir de ileride trafik ışığı olunca gel de çık işin içinden. Durum öylesine vahim ki, birkaç yüz metrelik mesafeyi aşmak en az yarım saat sürüyor. Ve bütün bu hengâmenin ortasında bir de sürücü adaylarının sınavı oluyor. Yolun bir şeridi birkaç kilometre sınav için ayrılıyor. Hal böyle olunca da işin içinden çıkmak mümkün olmuyor. Acaba trafik ekipleri hafta sonları Veliefendi yolunda nasıl bir trafik karmaşası yaşandığının farkında mı? Bu keşmekeşin son bulması için öncelikle alışveriş merkezi otoparkına çözüm bulunmalı ve tabii ki sürücü adaylarının sınavı da başka bir noktada yapılmalı.”

        Yeşilköy sahilinde köpek saldırısı

        YAKLAŞIK 50 bin sokak köpeği ormanlarda, parklarda yaşam mücadelesi veriyor. Aç-susuz kalan hayvanlar ne yazık ki zaman zaman yoldan geçenlere saldırabiliyor, üzücü olaylar yaşanabiliyor. Bakın Yeşilköy’de oturan bir okuyucumuz, sahilde başından geçenleri nasıl anlatıyor: “20 Nisan gecesi sahilde yürürken iki köpeğin havlaması dikkatimi çekti. Çok geçmeden de beş köpek daha diğerlerine katılıp sürü halinde üzerime doğru koşmaya başladı. Bir köpeğin üzerime atlamasıyla düştüm. Son çare yerdeki kumları köpeklere fırlatarak, onları geri püskürtmeyi başardım ve etrafta beni gören birkaç kişinin bağrışlarıyla köpekler kaçtı fakat üstüm başım parçalandı.”

        Demirbaba olsa ne çare!

        KALDIRIMLAR otoparka dönmesin diye yol kenarlarına demirbabalar yapılıyor ki sürücüler araçlarını yaya yollarına çıkaramasın. Ancak bu önlem de ihlalci sürücüleri durdurmaya yetmiyor. Bu kez de demirbabanın yanına art arda park ediliyor. Bu durumda da zaten daracık olan ara sokaklarda adım atmak mümkün olmuyor. Bu sorunun yoğunlukla yaşandığı yerlerden biri de Bakırköy Yenimahalle... Dar sokaklarıyla ünlü bölgede yol kenarlarının otoparka dönmesi yüzünden kıpırdayacak yer bulabilene aşkolsun!

        Diğer Yazılar