Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıköy-Bostancı hattındaki sarı dolmuşların yolcuları isyanda: “Şoförler yolcu kapma yarışı yapıyor, ölümüne solluyor, kazaya neden oluyor...”

        Minibüs yolcularının şoförlerin estirdiği teröre dair şikâyetlerine sık sık yer veriyorum biliyorsunuz. Yolcu kapma yarışına giren, hatalı sollayan, kafasına göre güzergâh değiştiren şoförlere ilişkin yüzlerce, binlerce haber yaptım. Fakat Şikâyet Hattı’na gelen mesajlar gösteriyor ki benzer sıkıntılar sadece minibüslerde değil, sarı dolmuşlarda da yaşanıyor. İşte Kadıköy-Bostancı hattındaki dolmuşlarla ilgili feryatlardan biri... “Kadıköy-Bostancı arasında çalışan dolmuş şoförleri, müşteri kapmak için müşterilerinin hayatını hiçe sayıyor. Birbirlerini minibüste yolcu doluyken bile ölümüne sollamaları, durak nedir bilmemeleri, her yerde yan yana durup zaten içinden çıkılmaz olan Bağdat Caddesi trafiğini tamamen kilit hale getirmeleri, kadın sürücü gördüklerinde üzerlerine doğru aracı sürüp zor duruma düşürmeleri, motosiklet ve bisiklet kullananlara karşı son derece tehlikeli hareketler yapmaları ve kaza yapmalarına yol açmaları, dolmuşların resmi kapasitesi 7 yolcu olmasına karşın 9 yolcu almaları, itiraz edeni dövmeye kalkıp araçtan zorla indirmeleri gibi daha birçok sıkıntının acilen çözülmesi gerekiyor. Ancak bu sorunları ne trafik polisleri ne de kendi denetim birimleri görüyor. Birinin canı yandıktan sonra mı müdahale edecekler?”

        O MOTOSİKLETLER KALDIRILIYOR

        Geçen hafta, Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki kaldırımların tamamen zapt edildiğini yazmıştım. Çevredeki kafelerin ve restoranların evlere servis yapan motosikletlerinin yaya yollarına park edildiğini ve yayalara kıpırdayacak yer bırakılmadığını göstermiştim. Bu haberin ardından, emniyet yetkilileri bölgede çalışma başlattı. Kaldırımlara park edilen motosikletler kaldırıldı, cezai işlemler uygulandı. Yetkililere bu duyarlılıkları için teşekkür ediyor, uygulamanın devamının gelmesini diliyorum.

        BİR GÜNDE İKİ KAMYON DEHŞETİ

        Maltepe’de kontrolden çıkan hafriyat kamyonu şarampole uçtu. Beykoz’da ise direksiyon hâkimiyetini kaybeden TIR şoförü durağa daldı.

        Kamyonlarİstanbul trafiğinde terör estiriyor diye boşuna demiyoruz. Bakın işte dün, iki kamyon dehşeti yaşandı kentte. Maltepe Başıbüyük yolunda ilerleyen hafriyat kamyonu, kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Hemen yolun kenarında bulunan apartmanlarda oturanlar ise büyük panik yaşadı. Bir diğer olay ise Beykoz’da yaşandı. Yokuş aşağıya inerken sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR bir işyerine çarptıktan sonra İETT otobüs durağına daldı. Durak paramparça olurken durakta bekleyen bir kişi son anda kaçarak ezilmekten kurtuldu. Tabii bu iki olayın ardından da bazı sorular takıldı akıllara... Misal, “Koca koca hafriyat kamyonlarının, TIR’ların mahalle aralarında ne işi var? Nasıl oluyor da bu kamyonlar bu kadar kolay kontrolden çıkıyor? Yola çıkmadan önce hiç mi denetlenmiyor? Bakımlarının yapılıp yapılmadığı hiç mi kontrol edilmiyor?” gibi sorular...

        YEŞİL ALAN İYİ GÜZEL DE BU GÖRÜNTÜ NİYE?

        Biliyorsunuz... Maltepe sahiline dolgu park yapıldı. Çevre sakinlerinin yürüyüş ve spor yapabileceği büyük bir alan oluşturuldu. Ne var ki bu parkın Küçükyalı tarafında kalan kısmıyla ilgili bazı şikâyetler var. Şöyle ki; limanın arasında kalan bölgenin ihmal edildiği, kum yığınlarının park alanına döküldüğü, burada görüntü kirliliği oluştuğuna dair çevre sakinlerinden eleştiriler geliyor. Yetkililerin dikkatine sunulur...

        Diğer Yazılar