Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde yine ormana atılan, daha doğrusu ölüme terk edilen köpeklerle ilgili yoğun şikâyetler geldi. Aşılama ve kısırlaştırma çalışması yapan belediyelerin ormana köpek atması mutlaka önlenmeli

        Dün, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’ydü... Başta hayvansever dernekleri olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu çeşitli etkinlikler yaptı, sokak hayvanlarının sorunları tekrar tekrar anlatıldı. Elbette bu konu, Şikâyet Hattı’nın da en önemli gündem maddelerinden biriydi dün. Gerçi bu sayfanın okuyucuları sokak hayvanlarının problemlerine karşı çok duyarlıdır ve her fırsatta bu kanayan yarayı dile getirir fakat dün, günün anlam ve önemine binaen sokak hayvanlarıyla ilgili mesaj yağdı desem hiç de abartılı bir ifade kullanmış olmam. Şehrin her köşesinden ‘Hayvanlar toplanıp ormanlık arazilere bırakılıyor. Aç susuz kalan zavallı hayvanlar perişan halde’ şikâyetleri geldi... Nerelerden mi?

        YAPTIRIM ŞART

        Beykoz, Büyükçekmece, Tuzla, Ataşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Sarıyer ve Sultangazi’den arayan okuyucularımız, sokak hayvanları için ciddi adımlar beklediklerini söyledi.

        Özellikle son yıllarda, İstanbul sokaklarındaki 130 bin köpek, 125 bin kedi için önemli çalışmalar yapılıyor, aşılama ve kısırlaştırma uygulanıyor fakat şu ormana köpek atmak bir türlü engellenemiyor. Bir kere belediyeleri ormana köpek atmaktan kesinlikle vazgeçirmek gerekli. Bunun için yasal düzenlemeler ve yaptırımlar şart. Tabii güvenlik güçlerinin önlem alması ve ormanlık alanlara köpek bırakılmasının önüne geçmesi de sorunun çözülmesi adına önemli bir katkı olacaktır...

        DAHA KAÇ CAN ALACAKLAR?

        Son bir ayda 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

        Geçen hafta boyunca beton mikseri tehlikesine dikkat çektim, peş peşe meydana gelen kazaların ardından mikserlerin trafikte serseri mayın gibi dolaştığını yazıp yetkilileri göreve çağırdım. Fakat beton mikserleri can yakmaya, can almaya devam etti, ediyor. Bakın dün yine bir beton mikseri ortalığı birbirine kattı. Üsküdar Ünalan Caddesi’nden geçen bir mikser virajda devrildi, sürücüsü yaralandı. Neyse ki o anda çevrede herhangi bir araç ya da yaya bulunmuyordu. Bu son kazada can kaybı yaşanmadı fakat beton mikserlerinin neden olduğu kazalarda son bir ayda 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Bakalım bu kazanın ardından kenti yönetenler harekete geçip önlem alacak mı?

        OLAYSIZ GÜNLERİ GEÇMİYOR

        Beton mikserlerinin son günlerde İstanbul trafiğinin kâbusu olduğunu daha geçen hafta yazmış ve yetkilileri tedbir almaya çağırmıştım.

        Diğer Yazılar