Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversiteli bir genç kızın feci şekilde ölümüne neden olan kamyon kazasının ardından Kadıköy BelediyeBaşkanı Aykurt Nuhoğlu, “Trafik polisi kamyon tehlikesini görmüyor, çünkü bölgede trafik polisi yok” dedi

        İstanbul trafiğinin kamyon sorunu malum... Kâğıt üstünde bakarsanız belirli saatlerde yola çıkmaları yasak ama günün her saatinde devasa araçları yollarda görmek mümkün.

        TEM’de, E-5’te neyse de mahalle aralarında, daracık sokaklarda dolaşmaları trafik güvenliği diye bir şey bırakmıyor ortada. Sadece hafriyat kamyonları da değil. Bir bakıyorsunuz sokak arasındaki bir markete malzeme taşıyan koca bir kamyon daracık yokuşlardan çıkıyor, hızla aşağı iniyor. E hal böyle olunca da kamyon dehşetine dair trajik bir haber duymadığımız tek bir günümüz dahi geçmiyor.

        ‘DAHA ÇOK CAN YANAR’

        Son facia, önceki gün Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde yaşandı. 22 yaşındaki Özge Kandemir, saat 14.00 sıralarında Tuğlacı Emin Bey Sokak’ın girişindeki kaldırımda arkadaşlarıyla sohbet ederken dev bir kamyonun altında kalıp can verdi. Ne yazık ki bu felaket Kadıköy için ilk değildi. Son birkaç ayda kamyonlar yüzünden peş peşe acı olaylar yaşandı bölgede. Bu olayların ardından da bu sütunlarda Kadıköy’deki kamyon tehlikesini dile getirdik hatırlarsanız. Her defasında da yetkililer “Önlemler alınacak” dedi fakat üzülerek görüyorum ki önlem filan alındığı yok.

        Gencecik bir üniversitelinin hayatını solduran önceki günkü felaketin ardından bölge sakinlerinden çok sayıda mesaj aldım. “Kaldırımda bile güvende değiliz. Kamyonlar gece-gündüz sokak aralarında. Bu gidişe ‘Dur’ denmezse daha çok can yanacak” diyordu Kadıköylüler. Peki ya bu olayın ardından kenti yönetenler ne yapacak?

        ‘O SAATTE ORADA NE İŞİ VAR?’

        Hem Kadıköy Belediyesi’ni hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aradım ve “Ne olacak bu kamyonların hali? Bu kadar faciaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayacak mı, tedbir alınmayacak mı?” diye sordum.

        Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bu sorulara şu yanıtları verdi: “Kamyonların gündüz vakti, çoluğun çocuğun sokakta olduğu saatte sokakta ne işi var? Trafik polisi bunları görmüyor çünkü polis yok. Kadıköy’de trafik polisi kalmadı ki kontrol etsinler, ceza yazsınlar. Peş peşe yaşanan bu felaketlerden vicdanen rahatsızım fakat elimden hiçbir şey gelmiyor. Ceza yazma yetkimiz yok. Ancak bağırıp çağırıp konuşuyorum, hız kesici koyuyorum. Hız kesicilere de UKOME karşı çıkıyor. İBB’nin kamyonların giriş çıkışlarını düzenlemesi ve belirli saatlerle sınırlaması gerekiyor.

        Oysa İBB Meclisi’nin gündem maddelerinin tamamı imar ve plan değişiklikleri hakkında oluyor. Bizim işimiz sadece plan onaylamak değil, 15 milyonu ilgilendiren tüm konularda düzenleme yapmalıyız. Öncelikle de kamyonlar konusunda...”

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bu sorularıma herhangi bir yanıt vermedi. Umarım bu trajedi son olur, başta Kadıköy olmak üzere tüm İstanbul’da kamyon düzenlemesi yapılır da bir daha böyle acı haberler paylaşmak zorunda kalmayız...

        FELAKETLER PEŞ PEŞE GELDİ

        - 16 Ocak 2016’da Kadıköy’de yokuş yukarı çıkan kamyon üstündeki mikser devrildi.

        - 19 Mart 2016’da Bağdat Caddesi’nde karşıdan karşıya geçen yaşlı bir adam hafriyat kamyonunun altında can verdi.

        - 3 Mayıs 2016’da Kadıköy Bağdat Caddesi’nde kontrolden çıkan bir hafriyat kamyonu elektrik direğini devirip önüne çıkan araçları ezdi geçti...

        - 14 Mayıs 2016’da Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yapan 23 yaşındaki Şule İdil Dere, hafriyat kamyonunun altında kalarak can verdi.

        - 17 Haziran 2016’da Suadiye’de kaldırımda yürüyen 53 yaşındaki Ayşe Altın, kamyondan dökülen inşaat malzemesinin altında kalıp hayatını kaybetti.

        Diğer Yazılar