Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakırköy tarafından gelip Yenikapı’da Marmaray istasyonuna ulaşmak isteyen yayalar çamurla kaplı ve göle dönmüş bir yoldan hayli uzun bir mesafe kat etmek zorunda kalıyor. Yenikapı yolcuları bir an önce düzenleme yapılmasını bekliyor

        Avrasya Tüp Geçit Tüneli’nin en önemli ayağı Yenikapı malumunuz... Uzunca bir süredir devam eden çalışmalar artık nihayete ermek üzere... Bildiğiniz gibi tünel önümüzdeki ay hizmete girecek. Çalışmalar son aşamaya geldi gelmesine ama Yenikapı’yı kullanan yayaların zorluğu bir türlü son bulmadı. Bölgede yolların kapatılması ve bazı durakların iptal edilmesi nedeniyle zaten hayli uzun bir mesafeyi yürüyen yayalar, yağmurla birlikte de yer yer çamurla kaplanan yer yer de göle dönmüş geçiş yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Bakın bir okuyucumuz, her sabah yaşadığı zorluğu adım adım kameraya almış ve bizimle paylaşmış. HT Dokun’da izleyeceğiniz video, yolcuların karşı karşıya kaldığı güçlüğü açıkça ortaya koyuyor. İşte okuyucumuzun anlatımıyla Yenikapı’da yaşananlar... “Bakırköy tarafından otobüsle gelip Yenikapı’da inip Marmaray’a gitmeye çalışan yolcular mecburen İDO’nun önünde iniyor. Çünkü aradaki tüm duraklar kaldırıldı. Fakat İDO’nun önünden karşıya geçemiyoruz, ileriye doğru yürüyoruz. Açılan tek bir aralık noktadan karşıya geçiyoruz. Ancak bu yol çamurla kaplı. Çamurun üstünden atlaya zıplaya geçtik diyelim karşımıza bir de devasa bir su birikintisi çıkıyor. Onun içinden de geçmek zorundayız tabii. Üstüne üstlük bir de buraya araç parkı yapılıyor. Yani tam sıkışıp kalıyoruz. Güç bela karşıya geçtik diyelim, bu sefer Marmaray’a gitmek için aynı güzergâhı karşı caddeden geri yürüyoruz. Burada da kaldırım delik deşik. Yerinden çıkan kaldırım taşları su bikirintileriyle dolu. Yayaların rahatça Marmaray’a ulaşması için bir an önce yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz...”

        3 YILDIR ÇIKIŞ VAR, İNİŞ YOK!

        Sokağa çıkan engellilerin kaldırımlar, üstgeçitler ve toplu taşıma araçlarında yaşadığı sorunları zaman zaman sayfalarımıza taşıyoruz. Kamuoyu ve yetkililere duyurduğumuz engelli sorunlarına ilişkin atılan adımları da yakından takip ediyoruz. Ancak halen kentin birçok noktasında engellilere uygun düzenlemeler tamamlanmış değil. Hatta bazen öyle uygulamalar yapılıyor ki akıllara zarar! Bu akıl almaz engelli düzenlemelerine iki çarpıcı örneği, 12 Şubat 2013 tarihinde bu sütunlarda gündeme getirmiştik. Büyükçekmece Kemerburgaz’da engelliler için yapılmış garip tasarımlı üstgeçitte bir taraf rampa, diğer taraf ise merdiven olarak yapılmıştı. Böyle bir acayiplik nasıl olur derken benzer bir üstgeçit de Beyoğlu Piyalepaşa’da karşımıza çıkmıştı. Engelliler, bir tarafı rampa, diğer tarafı ise merdiven olan üsbtgeçitte ne yapacağını şaşırıp kalıyordu.

        ‘YENİDEN DÜZENLENSİN’

        Aradan geçen 3 yılda Piyalepaşa’daki üstgeçidin engellileri engellemeye devam ettiğini üzelerek öğrendik. İHA’nın geçtiği habere göre; bir ayağında engelli rampası diğer ayağında ise sadece merdiven bulunan üstgeçit öylece duruyor. Tekerlekli sandalyeyle rampadan üstgeçide çıkabilen engelli vatandaşlar, aşağıya vatandaşların yardımıyla inebiliyor. Örneğin bölge sakinlerinden Serkan Akdiş, “Bu saçma sapan bir şey. Çıkış var, iniş yok. Buraya bir daha gelmeyeceğim, burayı yapsınlar. Bunca zamandır üstgeçidin diğer tarafına rampa yapılmadı. Geçidin yeniden düzenlenmesini istiyoruz” diyor... Bakalım bu kez bu dilekler yerini bulacak mı?

        YAYALARIN KAMERASINDAN ZORLU YOLCULUK HT DOKUN’DA

        Diğer Yazılar