Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        437 yıllık Mimar Sinan eseri Şemsi Paşa Camii’nin duvarı ve avlusu Üsküdar meydan düzenlemesi için denize çakılan kazıkların ardından çatlamıştı. İBB, cami önündeki kazıkların kesileceğini, projenin camiyi pas geçerek devam edeceğini açıklamıştı. Aradan bir buçuk ay geçti. Kazıklar kesilmediği gibi çalışma da durdu. Ne gelen var ne giden, cami önü inşaat malzemeleriyle dolu...

        İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar Meydan ve Sahil Düzenleme Projesi kapsamında denize kazıklar çakılması, Kuşkonmaz Camii olarak da bilinen 437 yıllık Şemsi Paşa Camii’ni çatlatmıştı. 1580’de Mimar Sinan tarafından yapılan camiyle deniz arasında kalan beton kısım yarılmış, cami duvarı ve avluda da çatlaklar meydana gelmişti.

        ‘DENİZİ GÖREMİYORUZ’

        Olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırması üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş cami önündeki kazıkların kesileceğini, projenin camiyi pas geçerek devam edeceğini açıklamıştı. Aradan bir buçuk ay gibi bir zaman geçti. Peki Şemsi Paşa Camii’nde son durum ne? Çevre sakinlerinin “Değişen bir şey yok” şikâyetleri üzerine Şikâyet Hattı ekibinden Can Mete soluğu Üsküdar’da aldı, kazıkların kesilmediği gibi boruların, inşaat malzemelerinin cami önüne terk edildiğini gördü, Üsküdarlıların ve cemaatin eleştirilerini dinledi.

        Sözü daha fazla uzatmadan çevre sakinlerine bırakalım... “Caminin zarar gördüğü ortaya çıktıktan sonra burayı böylece bırakıp gittiler. Yetkili bir kişi de çıkıp şu tarihte, şu projeyle halledeceğiz demiyor. İnşaat sahasının etrafını panellerle çevirdiler daha sonra da çalışmaları durdurdular. Boğaz’ın en güzel sahiline sahip Üsküdar’da denizi göremez hale geldik. Etraf bırakılan kazıklar, borular, paslı ve pis bir şekilde açıkta duruyor. Burası ne olacak? Ne zaman düzene girecek? Hani kazıklar kesilecekti? Bu inşaat malzemelerini neden kaldırmıyorlar? Her şey ortalıkta kaldı, cami önü şantiye alanına döndürüp ortadan kayboldular...”

        Cami önündeki kazıklar aynen duruyor

        Diğer Yazılar