Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İÇİNDEN çıkılmaz bir hal alan İstanbul trafiğinin en kritik noktaları kuşkusuz köprü- ler... 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, günün her saati yoğun, sabah ve akşamları ise İstanbullulara saç baş yolduruyor. Bu trafik eziyeti bazı uygulamalarla da iyiden iyiye katlanılmaz bir hal alıyor. Misal bir köprüde zamansız başlayan bir çalışma iki köprüyü birden etkiliyor, kent trafiği arapsaçına dönü- yor. Geçen iki hafta boyunca bu köşede okudunuz. FSM Köprü- sü’nde başlayan ‘güvenlik takı’ çalışması, şu günlerde İstanbul’u kilitlemiş durumda. Koca yaz boyunca yapılmayan çalışma, tam da okullar açılır açılmaz başlayınca ortalık birbirine girdi. FSM’de iki şeridin kapatılmasıyla çığırından çıkan yoğunluk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne de siyaret etmiş halde. FSM’deki kalabalıktan kaçan sürücüler 15 Temmuz’a yönelince tahammülü zor bir çile ortaya çıkıyor haliyle.

        ‘BİTSİN BU İŞKENCE’

        İşte bu trafik sıkışıklığına karşı da 15 Temmuz Şehitler Köprü- sü’nde yeniden karşı yönden şerit alma uygulamasına geçildi. Oysa ki bu uygulamaya nicedir son verilmişti. Son bir haftadır, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sabahları Avrupa’dan Anadolu’ya geçiş 2 şerit, Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş ise 4 şerit oluyor. Akşamları da tam tersi.

        Özellikle sabahları Anadolu yakasına geçiş işkenceye dönü- yor. Bu trafikte kalan İstanbullular da sinir harbi yaşıyor. Sabahları Anadolu’ya geçişte saatlerce yolda kalan okurlarımızdan gelen isyan mesajlarının haddi hesabı yok. Şerit almaya bir an önce son verilmesini isteyen vatandaş, “Sabahları Avrupa yakasından Anadolu’ya geçenler büyük bir haksızlıkla karşı karşıya. Niye Anadolu’ya geçişten şerit alınıyor? Bizim günahımız ne? Binlerce araç iki şeride düşen yolda sıkı- şıp kalıyor. Birkaç dakika içinde geçebileceğimiz yerden 1 saatte geçemiyoruz. Şerit alma uygulamasının ivedilikle sonlandırılmasını bekliyoruz” diyor.

        Diğer Yazılar