Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UMUT Çocukları Derneği sokak çocuklarını tekrar aileleriyle buluşturmak, koruma altına almak, topluma kazandırmak, zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve istismara uğramalarını önlemek amacıyla faaliyet gösteriyor. Çalışmalarını emniyet ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile işbirliği içinde yürütüyor... İşte bu faaliyetlerden etkilenen bir hayırsever, Avcılar Denizköşkler Mahallesi Yasin Sokak’ta bulunan iki katlı müstakil evini derneğe bağışlamış...

        BAŞKAN’IN TEKLİFİ

        Merkezi konumda, arsası değerli olan ev için gelen bir telefon, derneği şoke eden gelişmelerin başlangıcı olmuş... İddiaya göre, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Umut Çocukları Derneği Başkanı Ferhat Şahin’i arayarak şöyle demiş: “Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden birini gönderiyorum, dostumuz olur. Sizin Avcılar’daki yeri istiyorlar, ilgilenin...” Dernek Başkanı Şahin bu teklifi kabul etmemesine rağmen, belediyeden bir yetkilinin gelip arsayı istediğini söylüyor. Belediyeye ait bir işletme kurup, 30 yıl işlettikten sonra derneğe iade etme teklifi yapılmış. Elbette Ferhat Şahin bu teklifi de kabul etmemiş... Olayın böylece kapandığını düşündü ama belediyenin pes etmeye niyeti olmadığı ortaya çıktı.

        OLMADI, RESMİ YAZI!

        Dernek yetkilileri, evi ve arsayı yardıma muhtaç çocuklar için değerlendirmeyi düşünürken, belediyeden gelen bir yazı ile sarsıldı... Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya evin bir fotoğrafı da ekli... Müdür Salih Zeki Aktaş imzalı yazıda, sözü edilen evin metruk olduğu ve vatandaşların şikâyet ettikleri belirtildi. Yazıda "Yapınızı on gün içinde çevre ile uyumlu hale getirmeniz veya yıkarak tehlikeyi ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39. ve 40. maddelerine istinaden yasal işlemler başlatılarak masrafların yüzde 20 fazlası ile tarafınızdan tahsil edileceği ve aynı yasanın 42. maddesi gereği yasal işlemler başlatılmak durumunda kalınacağı hususu bilgilerinize rica olunur" denildi.

        ‘HUKUKA SIĞMAZ’

        Umut Çocukları Derneği'nin avukatı Gürsel Devrim İyim belediyenin bir sayfalık yıkım emrini içeren yazısının hukuka aykırı olduğunu söylüyor. İyim, Denizköşkler'deki dernek malı için valiliğin hiçbir fiziki çalışmasının olmadığını, buna rağmen belediyenin valilik adına etüt yapılmış gibi yazı gönderdiğini söylüyor. Avukat İyim, belediyenin bu yazısına itiraz ettiklerini ifade ediyor. Bakalım süre dolduğunda belediye ekipleri gelip binayı yerle bir edecek mi? Umut Çocukları Derneği’nin Avcılar’daki mülküne belediye göz dikti!

        Diğer Yazılar