Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin her yanı dökülüyor. Hem dış cephe hem de hastane içi harabe gibi...

        1999 depreminin ardından, okullar, hastaneler başta olmak üzere kentteki kamu binalarının güçlendirilmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması için bir proje başlatıldı. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi... Yani bilinen adıyla İSMEP... Ve bu proje kapsamında da yüzlerce hastane ve okul yenilendi, yenilenmeye de devam ediyor. İSMEP projesi tüm hızıyla sürüyor sürmesine de diğer taraftan da bakımsızlıktan dökülen, acilen ilgi bekleyen kamu binaları dikkat çekiyor... Misal, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi.. Son günlerde, hastanenin fiziki koşullarıyla ilgili yoğun şikâyetler geliyor.

        Hasta ve hasta yakınlarından... Binanın her yanının döküldüğünü söylüyorlar. Zaten hastanenin dışarıdan görüntüsüne bakılınca da boyaların, sıvaların döküldüğü, hatta binanın harabeye döndüğü görülüyor açıkça... Hastaların şikâyetlerine bakılırsa odaların, lavaboların, koridorların hali de farklı değil. Bakın bu yukarıda gördüğünüz kareleri bir hasta yakını çekip göndermiş ve şu mesajı iletmiş: “Bina zaten eski bir de ciddi bir bakımsızlık ve temizlik sorunu var. Göğüs hastalarının yattığı, hijyenin çok önemli olduğu odalar toz ve kir içinde. Banyolar kullanılacak gibi değil. Nereye elimizi atsak başka bir problem... Hastanenin acilen elden geçirilmesini, bu aksaklıkların giderilmesini bekliyoruz...”

        Bakalım bu şikâyetlerin ve fotoğrafların ardından nasıl bir adım atılacak? Süreyyapaşa Hastanesi de İSMEP kapsamına alınacak mı? Takip edeceğiz...

        Okul saatinde ara sokakta...

        HEMEN her gün kamyon terörünü yazıyorum. Birileri bu gidişe ‘Dur’ diyene kadar da bıkmadan, usanmadan yazmaya devam edeceğim. Zira bu iş artık zıvanadan çıkmış durumda. Geçen hafta boyunca, yasak saatlerde yollara düşen koca koca hafriyat kamyonlarının görüntülerini yetkililerin dikkatine sunmuş, “Okullar açılıyor, bu kamyonlar ne olacak? Yollarda dehşet saçmaya devam mı edecekler?” diye sormuştum. Okullar açıldı. İstanbul’da 15 bin servis aracı trafiğe katıldı ancak kamyoncular bildiğini okumaya devam ediyor. Bakın bu yukarıdaki fotoğraf, önceki sabah Sarıyer’de çekildi. Saat 09.00 sıralarında. Bu saatte hafriyat kamyonlarının anayollara bile çıkması yasakken, devasa hafriyat kamyonları ara sokaktan, üstelik de bir okulun olduğu yoldan hızla geçiyor. Okuluna yetişmeye çalışan çoluk çocuk kamyonların arasında kalıyor. Denetim, kontrol hak getire!

        Diğer Yazılar