Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSIN’E karşı; Webo, Sow ve Diego 11’de, Kuyt kulübede başladı. Emenike, Egemen, Caner, Emre, M.Topal ve Gökhan kadroda bile yoktu!.. Bu seçim Galatasaray karşılaşması öncesinde fikir verir gibiydi aslında.

        Emre, M.Topal, Gökhan ve Caner’in kesin oynayacağını düşünürsek bu yüzden kadroda olmamaları normal karşılanır. Çünkü bu isimlerden Caner ve Gökhan, İsmail Kartal’ın kanatlarında sorun olan Galatasaray’a karşı en büyük kozu olacak gibi görünüyor. Merkezde de belli ki Topal-Emre ikilisi vazgeçilmezi olacak. Mersin maçındaki kadro seçimi aslında Kartal’ın derbide neler yapacağının da sinyallerini veriyordu...

        Kartal rakibi Galatasaray’ı kanatlardan ve merkezden vurmayı kafasına yerleştirmiş ki Emre-Topal ve Caner-Gökhan dörtlüsünü tamamıyla dinlendirmek istemiş.

        Peki ya Emenike?

        Dinlenmesi için mi kadroda yoktu? Yoksa hiç düşünülmediği için mi?

        Belli ki İsmail Kartal hala kararsız.. İleri ucu nasıl kurması gerektiği ile ilgili fikir edinmek için de Diego ve Webo’yu kupa maçında görmek istemiş de olabilir. Baktığımızda geri dörtlü; Gökhan, Egemen, Alves ve Caner’den oluşacak gibi görünüyor. Merkezde ise Emre ve Topal olacak. Volkan Demirel’i de kadroya yazdığımızda neredeyse 7 bankosu hazır İsmail Kartal’ın.

        Diğer dört isim ile ilgili ise; Sow’un, Alper’in yokluğunda formaya yakın olduğunu da düşünürsek, Meireles’in de merkezde yerinin garanti olma ihtimali de var. Yani 9 ismin yeri netleşmiş gibi... Bu durumda kalan 2 formaya Diego-Kuyt mı? Emenike-Webo mu? Hangi ikili daha yakın?

        Belki de Kartal kimsenin beklemediği Kuyt hamlesi yapabilir. Hollandalı ilk kez formayı Diego’ya teslim edebilir. Emenike ise Webo’ya formasını kaptırabilir. Kısacası çok fazla akıl oyunu gerektirmiyor Galatasaray maçı kadrosunu bulmak için. Forma savaşı belli ki Emenike- Webo, Kuyt-Diego arasında geçecek.

        3 haftada kaybedilen 5 puanın tek sorumlusu olarak Volkan Demirel’i göstermiştim. Dün akşam yanılmadığımı bir kez daha gördüm! Kalede duruşu, verdiği güven, oyunu geriden okuması ve stoperlerin üzerlerindeki tedirginliği atmalarını sağlaması ile bu takım için ne kadar gerekli olduğunu Mersin karşısında gösterdi. Yaptığı tek hata vardı onu da uzun zamandır oynamamasına bağlamak gerek. Kendisi de sanırım bunca yılın tecrübesi ile yaptığı hatanın farkına varmıştır! Dün Volkan saydığım tüm becerilerini yerine getirdi.

        Maça gelince; ilk yarı biterken gelen gollerde Diego’nun hünerlerini izledik. Attığı harika aşırtma golü, Sow’un attığı golde hazırlayıcı olarak sahne alışı, belki de Kuyt’tan formayı almasına neden olacak. 60. dakikada yaşanan değişiklikler de gösterdi ki oyundan çıkan Diego ve Sow’un ilk 11’de oynama oranı hayli yüksek.

        DİEGO DERBİYİ İSTİYOR

        Diego belli ki formayı istiyor. Galatasaray’a karşı oynayarak tüm sezon yaşattığı hayal kırıklığını ortadan kaldırmak, adına yakışır bir 90 dakika hafızalara kazımak istiyor. Dün akşam attığı gol ve Sow’un golü öncesinde verdiği akıl dolu pasla, formayı hak ettiğini gösterdi.

        MERSİN KOLAY TESLİM OLDU

        Ligde harika maçlar çıkaran Rıza Çalımbay’ın askerleri oyunu hiç lehlerine çevirecek adım atmadılar. Aslında kupada finale kadar adını yazdıracak bir ekip. Ama Avrupa’ya gitmek için en kolay yolu seçmeyi istemediler. Çok kolay teslim oldular.

        Diğer Yazılar