Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘Kadın niye göğüs çatalını açar tecavüzde şüphesiz rolleri var!’

        İlahiyatçı Yazar ALİ RIZA DEMİRCAN:

        Eğer ortada cinsel taciz ve tecavüz varsa o somut olayla ilgili olarak araştırma yapılabilir ve kadının kılık kıyafetinin, jest ve mimiklerinin bir ölçüde neden olabileceği gerçeği de tespit olunabilir. Böyle olaylarda kadının bir rolü olabileceğinden hiç şüphe etmiyorum. Burada problem şudur: Kadın vücudunun erkekler üzerinde cinsel nitelikli bir uyarı yapıp yapmadığı. Bazı kadınlarımızın ilginin kendi üzerlerinde odaklanması için açık, dar ve şeffaf giysiler tercih ettikleri bir gerçektir. Cinsel tacizi ve tecavüzü amaçlamış olmayabilirler ama o tavrın erkekler üzerinde uyarıcı nitelikte olacağı da bilimsel bir gerçektir. Kadınlar niye göğüs çatallarını açarlar? Neden aşırı makyaj yaparlar? Kadın akşam kocasına ziyafet çeksin, biz onu engellemiyoruz ki. Kadın İslam’ın onaylamadığı biçimde özgür giyiniyor diye o tecavüzü hak ediyor manasına da gelmez tabii. Profesör de böyle bir şey demiyor. Üniversite, hocanın arkasında durmadığı gibi sanki hoca büyük bir hata işlemiş gibi medyada gösteri yaparcasına aleyhinde kıyam edilmektedir. Nerede bilimsel özgürlük?

        ‘Bir din adamının ‘Dişi köpek kuyruk sallamazsa’ yaklaşımı magandalık!’

        Hürriyet Gazetesi Yazarı AHMET HAKAN:

        Bir din adamı, kadınların açık saçık giyinmesini, dini açıdan mahzurlu bulabilir. Ama “tecavüz” ya da “taciz” gibi suçlardan söz edilirken, “kadın da giyimiyle tahrik etmemeli” demek, kelimenin tam anlamıyla bayağılıktır. “Dekolte” ile “tecavüz” arasında bağlantı kuran bu ilahiyatçının, “Dişi köpek kuyruk sallamazsa...” tarzı iğrenç yaklaşımlarda bulunan bir mahalle bıçkınından hiçbir farkı yoktur. İşin içinde “ilahiyat profesörü” unvanının bulunması, durumu sadece daha da ağırlaştırır. Gerisi değişmez: Bayağılık bayağılıktır, magandalık magandalıktır. Nokta.

        ‘Ancak kara çarşafa büründüğümüz zaman birileri rahatlayacak’

        Sabah Gazetesi Yazarı AYŞE ÖZYILMAZEL:

        Yüce Rabbim sizi, bildiği gibi yapsın inşallah. Sanırım birileri ancak kara çarşafa büründüğümüz zaman rahat edecek. Sapıklar kadınlara saldırsın, suçlusu yine kadın olsun öyle mi? Dekolte giyen kadın her türlü tacizi, tecavüzü hak ediyor öyle mi? Bence kadınların birlik olma zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bu kaçıncı demeç, bu kaçıncı sözlü saldırı. Bugün sesimizi çıkarmazsak, yarın ‘gık’ demeye hakkımız olmayacak farkında mısınız?

        Diğer Yazılar