Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlginç bir deneyim ve gözlem için Amsterdam’a gittim. 2019 sonunda Türkiye’ye doğalgaz vermesi planlanan Türk Akımı’ndaki son gelişmeleri merkezinde öğrenme şansım oldu. Boru Hattı’nın projelendirilip takibinin yapıldığı Amsterdam’daki merkezinde yetkililerden bilgi aldım. İlk defa bir Türk gazeteciye kapılarını açan merkezde, 26 milletten, yaklaşık 250 kişi görev yapıyor. Ancak çalışan Türklerin sayısı 10’u bulmuyor. Türkiye’de boru hattının karaya ulaşacağı Kıyıköy’de çevreye yönelik çalışmalar ve bölge halkının bilgilendirilmesine yönelik politikalar da buradaki ofiste belirleniyor. Türk Akımı’nın en önemli figürü, Hollandalı Allseas şirketine ait derin sularda boru döşeme gemisi Pioneering Sprit’in kaptanıyla telefonla bağlantı kurarak, platformdaki iş akışını, çalışanların durumunu öğrendim. Buyurun gözlemlerime…

        TÜRKİYE’DEKİ PROJENİN MERKEZİ NEDEN AMSTERDAM’DA?

        Rus doğalgazını, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye taşıyan Batı hattının yerine ikame olacak Türk Akımı, Gazprom’un Amsterdam merkezli South Stream Transport isimli şirketi tarafından yönetiliyor. Peki, ama neden? Cevabı tamamen duygusal. Yani öncelik ekonomide. Hollanda’nın bu tarz off shore şirketlere sağladığı vergi avantajları, çeşitli milletlerden çok sayıda personel çalıştırılması sebebiyle istihdam kolaylığı ve iş yapma imkânları cazip geliyor. Ayrıca Rusya’nın nihai hedefinde Karadeniz’den geçirdiği doğalgaz boru hattını Avrupa’ya ulaştırmak var. Bu sebeple Avrupa Birliği’nde projenin geleceğini takip etmek var. Projenin başlangıçtaki adı South Stream idi. Bulgaristan ile sorunlar ortaya çıkınca, Rusya Devlet Başkanı Putin, güzergâhta değişiklik içeren kararıyla Türk Akımı Projesi’ni açıkladı. Gazprom’a ait South Stream de bu işin üstlenicisi oldu. Öte yandan Rusya’nın Türkiye’ye direkt gaz verdiği ilk doğalgaz boru hattı Mavi Akım’ın merkezinin Amsterdam’da, Baltık Denizi’nden Avrupa’ya uzanan North Stream’in ise İsviçre’de olduğunu hatırlatmakta fayda var.

        BİR GÜNDE 5.6 KM İLE BORU DÖŞEMEDE DÜNYA REKORU KIRDI

        Pioneering Sprit gemisi, tarihte ilk defa 2 bin metre derinlikteki Karadeniz’de (en derin nokta 2.200 m) Türk Akımı borularını döşerken bir de rekora imza atmış. Proje başlangıcında, günde ortalama 3.5-4 km uzunlukta boru döşenmesi planlanırken, bir günde 5.6 km döşeyerek dünya rekoru kırmış. Her bir borunun uzunluğunun 12 m, ağırlığının 9 ton olduğunu bir kenara not edin. Boruların Türkiye’den 2 gemiyle platforma getirilip, stoklandığını düşünün ve birbirlerine kaynaklanıp, kaplamalarının yapılarak ‘S’ şeklinde ilginç bir mühendislik tekniğiyle denizin tabanına, uzaktan kumandalı araçlar nezaretinde indirildiğini tahayyül edin. 50 yıl ömürlü olarak döşenen borular, 600 tonluk basınca maruz kalacağı dikkate alınarak 2 bin ton basınca dayanıklı olarak tasarlanmış. Üzerleri özel malzemeyle kaplı çelik borular ise Almanya ve Japonya’da üretiliyor.

        TEMMUZDA KARAYA GİRİŞ BAŞLAYACAK

        Türk Akımı Projesi, 15.75 milyar metreküp kapasiteli, 4 boru hattından oluşacak. Birinci boru ile Türkiye için gaz tedarik edilecek. İkinci boru ile de Avrupa’ya sevkıyat planlanıyor. Ancak Avrupa için kesinleşmiş hat güzergâhı ve gaz anlaşması yok. Türk Akımı’nın 2013’ten beri başında olan Proje Müdürü Jay Chaudhuri, Türkiye’ye gaz verecek borunun 636 km’lik, Türk Akımı II’nin de 224 km’lik bölümünün döşendiğine dikkat çekerek, Temmuz- Eylül döneminde karaya girişlerinin yapılacağını belirtti.

        GEMİDE 571 KİŞİ ÇALIŞABİLİYOR

        Pioneering Sprit’te 571 kişi aynı anda çalışabiliyor. Gemide 12 saatlik dilimler şeklinde 2 vardiyalı mesai yapılıyor. Sadece 45 kişi yeme-içmeden sorumlu. Çalışanlar 2 ayda bir karaya çıkıyor. Her hafta 80 kişilik personel değişimi oluyor. Geminin kaptanı Loek Fernengel ile yaptığımız telefon görüşmesinde, iki önemli işleri olduğunu söyledi: Boru döşemek ve gemiyi rotasında tutmak. Projede bu güne kadar, adam/saat çalışma kaydına göre hiçbir önemli kaza ve olay gerçekleşmemiş.

        Diğer Yazılar