Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa’da Astana maçında bile kadro yapın ve oynadığın futbol maçı alıp götürmeye yeterli olmazken, Türkiye’de sadece Podolski ve Sneijder yetiyor da artıyor bile.

        Ama tabi bir de Muslera. Onun yeri ayrı. Dünyada tek başına maç alabilen kaç tane kaleci var ki? Bir elin parmaklarını geçmez. Onlardan biri Muslera. İlk yarının son anında öyle bir top çıkardı ki maçın doğrudan kader anıydı. O gol olsa G.Saray’ın o golün altından kalkması, bu görüntüsü ile gerçekten çok zordu.

        Galatasaray’ın şu anda 14 puan ile zirvenin peşini bırakmaması gerçekten enteresan. Geçen sene ile karşılaştırsak o coşkuyu bu sene bulmak mümkün değil. Temponun uzaktan yakından ilgisi yok. Formsuz oyuncu sayısı her geçen gün artıyor. Örneğin Yasin, Bilal, Sinan, Denayer gibi oyuncular sadece kadro listesinde var. Selçuk vasatın çok az üstü. Sneijder de çok iyi değil. Ama mücadele ediyor, adam kovalıyor. Kötü de oynasa bir çabası var. Bazı Türk oyuncuların ondan öğreneceği o kadar çok şey var ki. Kısacası Sneijder, Muslera ve Podolski’nin bu puan tablosundaki katkısı büyük.

        Ama tabi bir de maçın hakemi. Serkan Tokat’ın maç içinde büyük takım korkusu olduğu o kadar çok belliydi ki. Eğer bu genç dönemine bu korkuyla başlarsan şimdiden söyleyeyim dördüncü hakem olman bile zor. Dün Podolski’nin koluna çarpan topu görmemenin bu korkuyla ilgisi var mı onu bilmiyorum. Ama tam onun cephesinde pozisyon. Maçı aldı G.Saray’a verdi. Zaten ondan sonra da Başakşehir gücündeki takımların G.Saray kalitesinde bir takım önünde yapacak bir şeyi kalmaz. Bence hakemlik sorunu kesinlikle eğitim. Onları kim eğitiyor bilmiyorum. Ama acil o eğiticilerin yerine yeni eğiticiler lazım. Yoksa böyle gitmiyor.

        Dün Hamza Hoca önemli bir hamle yaptı. Astana maçından sonra orayı burayı tekmeleyip hocaya tepki gösteren Podolski’yi, hiç problem yapmadan on birde oynatması önemliydi. Güç gösterisine girmedi. Bence dün Alman oyuncuyu pozitif etkileyen faktörlerden birisiydi. Ancak Hamza Hoca’nın Denayer konusuna çözüm bulması lazım. Bu adam stoper olarak alındı. Sağ bek değil. Yeri stoper olan bir oyuncunun git geli fazla sağ bekte oynaması çok zor.

        Bu dönemleri bu şekilde atlatmak çok önemli. Sonuçta G.Saray ligin en zor deplasmanından üç puan aldı. Bu haliyle bile zirveden kopmuyorsa taşlar yerine oturunca daha farklı bir Galatasaray izleyebiliriz.

        ABDULLAH AVCI

        Başakşehir bir türlü istenilen düzeye gelemiyor. Ellerinde her türlü olanak var. Transferse transfer, paraysa para. Ancak görüntü sıkıntılı. Hakem belki maçı Galatasaray’a verdi ama Abdullah Avcı suçu kendinde de aramalı.

        G.SARAY YÖNETİMİ

        Hocadan yazılı rapor istemek ne kadar saçma sapan bir hareketse Sneijder imzası da o kadar doğru bir zamanlamaydı. Astana maçından sonra böyle bir hamle hem Hollandalı için hem takım hem de taraftar için önemliydi. Artık top Sneider’de.

        Diğer Yazılar