Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle tabi ki böyle kötü bir sezon geçirmesine rağmen yılın en önemli iki kupasından birini kazanan Galatasaray’ı tebrik etmek gerekiyor.

        Güçlerini bilerek oynadılar. Son ana kadar mücadele ettiler. 90 dakikanın beş on dakikası hariç her anını kontrol altında tuttular. Ve rahat bir şekilde kupaya uzandılar.

        Fenerbahçe ise hiç bir şekilde kupayı hak etmedi. Zaten bu kafayla da alması mümkün değildi.

        Sarı-Lacivertliler’in sorunu artık kötü teknik direktörler ya da hatalı transferler değil. Fenerbahçe’nin en büyük sorunu idari sorun. Başkan Aziz Yıldırım’ın bu kulüp için yaptıklarını tabi ki inkar edemeyiz. Ama bir yere kadar. Eğer gerçekten kulübünü seviyorsa kulübün önünü ve geleceğini açması gerekir. Bu yönetimin camia üstünde inanılmaz bir şekilde negatif etkisi var. Özellikle son yıllarda yapılan inanılmaz hatalar Fenerbahçe’yi Türk futbolunun en büyük kaybedenlerinden biri olarak tarihe soktu. Artık hiç bir söylemin kamuoyu önünde etkisi yok. İnandırıcılık yerlerde. Yaptıkları ve konuştukları artık rakipler tarafından değil kendi taraftarından bile tepki görmeye başladı. Herkesle kavga hali kulübe büyük zararlar veriyor. Ve Fenerbahçe camia olarak tükenmişlik sendromu yaşıyor. Taraftar ve camia artık kavgadan sıkılmış durumda. Kırgın, bitkin ve motivasyon olarak tamamen düşmüş durumdalar. En önemlisi bıktılar. Başkan Yıldırım’ın artık bunu görmesi gerekir. Büyük başkan olarak hatırlanmak isteniyorsa artık noktayı bir an önce koymalı. Verdiği zararın farkına varması gerekir. Aksi taktirde hasar onarılmayacak hale gelir. Yitip giden yıllara yeni yitik yıllar, ikinciliklere yeni ikincilikler eklenir.

        Gelelim hocaya. Sezon başından beri söylüyorum. Vitor Pereira normal şartlarda Fenerbahçe’nin kapısından bile geçmemesi gereken bir teknik direktör. Dün bunu net bir şekilde kanıtladı. O kadar çok hata yaptı ki, iş hesap sorulması gereken bir boyuta geldi. Ve yaptıkları tam bir teknik direktör ayıbıdır. Sadece şunu soruyorum. 4 ay sonra Markovic neden oynar. İki yıldır milyon milyon euroluk takım kuruyorsun ve başlarına İsmail kartal ile Vitor’u getiriyorsun. Bu açık bir intihardır. O yüzden şoka girmemek lazım.

        Galatasaray’da Podolski, Denayer özellikle ilk yarıda Sneijder ve Selçuk müthiş oynadı. Tek sıkıntılı durum Sneijder’in beklenmeyen sakatlığıydı. Onu da ikinci yarıda daha fazla mücadele ederek kapadılar. Bu takım, bu kulüp istediği kadar kötü bir dönem geçirsin. Ama dnalarında, köklerinde bulunan kazanma özelliği en kötü günlerde bile ortaya çıkıyor. O yüzden eğer finalde rakibin Galatasaray ise iki kere düşüneceksin. Karşısında bu kadar kötü mücadele edersen rakibinin kupa törenini yaşlı gözlerle izlersin.

        G.SARAY TAKIM SAVUNMASI:

        Bu sezon iki maçta gol yemediler onlarda Fenerbahçe maçları. Bu maçlarda farklı oynadıkları bir gerçek. Ama dün Denayer önderliğinde muhteşem bir takım savunması yaptılar. Bir iki duran top dışında Fenerbahçe gibi kanatları çok güçlü takıma karşı tek bir net pozisyon bile vermediler.

        JOSEF DE SOUZA

        Bu adamın bonservisine 8 milyon euro verildi. Neden verildi belli değil? Gerçekten yazık. Bunun hesabını birileri sormalı. Sezon boyunca yüzde 95 hep kötüydü. Dün hepsinden çok daha kötüydü.

        Diğer Yazılar