Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray’ın neresinden tutayım derseniz eliniz kolunuz yetmez. Dün Eskişehir’i yenmesi sadece kısmetle olurdu. Ama bu kadar kötü olunca da futbolda şans falan ortaya çıkmıyor. Konuya hemen Bruma’dan başlamak istiyorum. Bir zamanlar Galatasaray’da Berkant diye bir gurbetçi oyuncu vardı. Yıllarca Galatasaray’da kaldı. her yıl “Bu yıl patlayacak” havası yaratıldı. Ama patlamadı. Bruma’yı da ona benzetiyorum. Bruma’dan yarar sağlamanın tek yolu var. Bu çocuk tüy sıklet olduğu için üflesen yıkılıyor. Bu yıkılmalardan duran top kazanma şansı çok yüksek Galatasaray’ın. Ama Prandelli’nin böyle bir fantaziye gireceğini sanmıyorum. Asıl sıkıntı genelde. Maç koparacak oyuncu sayısı şu anda sadece Sneijder ile kısıtlı. Selçuk’u artık geçtim. Burak’ın günü gününe tutmuyor. Cezalı Melo futbol dışında her şey ile uğraşıyor.

        Madem bu oyuncu türü az, o zaman Galatasaray’ın takım oyununu ön plana çıkarması gerekiyor. Bütünlük, hırs, iştah ve patlama gücü ile rakibi yıldırmak Galatasaray için tek yol. Ama dünkü Galatasaray’ın hali harap. Zayıf ve sıradan bir görüntü var ortada. Dün Muslera yine iyiydi. Bir de Semih ile Chedjou. Yekta fena değildi. Bir de Tarık. Zaten iyi futbolcu olduğunu biliyorduk. Önemli olan uyum sorunuydu. Ama ilk maçta gördük ki Galatasaray’da oynamak onun için çok fazla bir dert değil. Eksikleri tabii var. Biraz kafasını kaldırsın çok gol attırır.

        Prandelli şu ana kadar bir teknik direktör olarak kulübe ışıltısını veremedi. Oyunu avucunun içine alamıyor. Takıma heyecan aşısını hala yapamadı. Bana oyuncu idaresi konusunda da bir takım sıkıntılar yaşayacağı izlenimi verdi. Hemen bir tüyo vereyim. Pandev bu takımda banko oynar. Dzemaili ise düz oyuncu. Ondan çok abartılı işler beklemeyin. Benim bir takıntım var. Sneijder tarzı büyük topçular ayağı kırılmadıkça oyunda kalır. Yorgunsa dili düşse bile oyunda kalmalı.

        Metin Türel ne demiş. “Hagi 90’da bir çakar öyle bakar kalırsın.” Bu söz sadece Hagi için değil tüm yıldız oyuncular için söylenmiş bir sözdür. Yok yorulmuş, formsuzmuş tamamen palavra. Eskişehirspor’da ise Birol Parlak ile Boffin karşılaşmanın en iyisiydi.

        DERTLİ OLCAN

        Öyle bir havası var ki sanki büyük problemler yaşıyor. O kadar mutsuz gözüküyor. Bu durum futboluna da yansıyor. Acaba bu kadar mı diye düşünüyoruz; inşallah değildir.

        Diğer Yazılar