Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti, 1 Kasım seçimleri için hazırladığı listede 4 ay önce İzmir’den milletvekili seçilen Cemil Şeboy’a yer vermedi..

        Şeboy’un vekilliği 36 gün sonra bitecek..

        Buca’da üç dönem belediye başkanlığı yapan Cemil Şeboy, ilçeye çok önemli yatırımlar kazandırdı..

        Stat fakiri İzmir’in takımlarından bir bölümü, onun yaptırdığı stat sayesinde şehir şehir gezmekten kurtuldu.. Bu yeter..

        Şeboy, vekilliği sürseydi, şu an alev alev yanan Güneydoğu’daki ateşi söndürecek projeleri olduğunu anlattı, dinleyelim:

        Las Vegas’ı bilmeyen yoktur.. Çölde yaratılmış bir eğlence, şov ve kumarhaneler üssü.. Bu modeli Güneydoğu’ya getirmek için proje hazırladım. İktidar partisi üyesi olarak hükümetin bu projeyi uygulamasını önerecektim. Özetleyeyim.

        O bölgeye en az 250 biner metrekarelik alanlarda oteller, eğlence parkları ve kumarhanelerden oluşan dev tesisler kurulacak düzenleme yapılmalı. Bu yatırımlar teşvik edilmeli. Bu tesislerin her birinde en az bin kişiye iş sağlanacak. O bölgeye, Vegas’ın yarısı kadar eğlence mekanı açsan en az 100 bin kişiye iş bulunmuş demektir. Bunların ailelerini, yan sanayisini de hesaba katarsan 200-300 bin kişinin yaşamını etkileyecek.

        İş bulan, evine aş giren ve kaybedecek bir şeyi olan insan teröre bulaşmaz.. Ayrıca teröre de karşı çıkar..

        Bölge muhteşem şekilde kalkınır, zenginleşir..

        Hiç unutmam bir gün Bulgaristan’da, kaldığımız otelin lobisinde Türkçe konuştuğumuzu duyan bir kadın, ‘Kumarhaneleri yasakladınız, biz de İsrail’den ta buralara gelmeye başladık’ diye sitem etti.

        O bölgeye açılacak tesisler sayesinde zengin Araplar, İsrailli’ler hatta, Türki Cumhuriyetler’den insanlar Güneydoğu’ya gelecek. Zenginleşme terörü bitirirken devlet de vergiden kazanacak. Zaten şu an her yerde kaçak kumarhaneler var. Oynanıyor, oynatılıyor ama devlet kazanmıyor..”

        Şeboy’un önerisi kısaca böyle, detaylarını anlatmam için sayfalar yetmez.. Bu konuda epey bir çalışma yapmış, gidip Vegas’ta incelemelerde bulunmuş..

        Uçuk gelebilir ama her büyük yatırım bir hayalle başlamıyor mu.. Ki bunun da ayağı yere basıyor..

        Koca stadı yap 3 santim için hedef ol

        Bornova Belediyesi’nin tadilat yaptırdığı İlçe Stadı’nın kale önleri, sahanın diğer bölümlerine göre 3 santim çukurda kaldığı ortaya çıktı..

        Herkes belediyeyi hedef tahtası yaptı..

        Ama burada bir haksızlık var. Tamam olay doğru ama bilinmeyen bir şey var... Belediye, hatayı yapan özel firmadan henüz stadı teslim almamış.. Bu yüzden de hedef yanlış..

        İzmir’in “stat stat” diye inlediği şu günlerde, kendi imkanlarıyla Doğanlar’a harika bir stadyum yapan Bornova Belediyesi’ni ana habere çıkarmayan televizyonlar, teslim almadığı bir tadilat için dakikalarca eleştiriyor..

        Ona rağmen Belediye Başkanı Olgun Atila, “Stadı firmadan düzgün şekilde teslim alacağız. Kimse merak etmesin” diyor..

        Bir de ek bilgi vereyim.. Tadilat yapılan o stat, bir yıl sonra yıkılacak, yerine tüm birimlerin toplandığı dev bir belediye binası yapılacak.

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Eğer seni affedersem merhamet bana gücenir

        (Süleyman ŞAH)

        Diğer Yazılar