Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her şehir bir ürünü, değeri, yapısı, yetiştirdiği insanı ile öne çıkar..

        İzmir’in saat kulesi, mehtabı, imbatı, Kemeraltı’sı gibi.. Kayseri pastırması, Malatya kayısısı, Konya etli ekmeği, Manisa Tarzanı, Denizli horozu ile meşhurdur.

        Örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu köşe hepsine yetmez..

        Tarzan’ lakaplı Ahmet Bedevi’yle ve şehzade yetiştirmesinin yanı sıra mesiriyle de ünlü olan Manisa’nın tanınırlığını üst boyutlara taşıyacak dev bir yatırım yapılıyor

        Projenin sahibi Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesindeki Batı Anadolu Sağlık ve Havacılık Okulu’nun kurucusu olan Op. Dr. Özer Gürbüz..

        Dr. Gürbüz, Manisa’yı sportif havacılığın merkezi yapmak için harekete çoktan geçti..

        Bu amaçla da İzmir-Manisa yolu üzerinde bulunan Karaçam Eğitim Kampüsü’nde ilk çalışmalara başladı.

        İlk olarak BASEK Sağlık ve Havacılık Okulu olarak Manisa Havacılık Şenliği düzenlendi. Manisa Havacılık Topluluğu (MANHAT) ile birlikte Manisa Sportif Havaalanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte paramotor uçuşları, uçuş gösterileri, yamaç paraşütleri, planör uçuşları yapıldı.

        Havacılık okulu öğrencileri, bu festivalde adeta uygulamalı eğitim aldı. Manisa Havaalanı ile hangarları gezip, uçak ve diğer hava araçlarını incelediler. Bazı öğrenciler uçuş deneyimi yaşadı.

        Bu açıdan Dr. Özer Gürbüz’e teşekkür etmek gerek.

        UÇAK YAPACAKLAR

        Havacılık yatırımlarıyla ilgili planlarını sorduğum Op. Dr. Gürbüz’ün hedeflerinin çok daha büyük olduğunu gördüm.

        Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşme yaptığını dile getiren Gürbüz şunları aktardı:

        Vali bey il sınırları içinde 5 havaalanı olduğunu, bunların atıl durumdan kurtarılması gerektiğini anlattı. Biz de bu havaalanlarını turizme ve sportif havacılığa kazandırmak için çalışmalara başladık. Öncelikle büyüklükleri İzmir Adnan Menderes Havaalanı kadar olan Akhisar’daki eski askeri havaalanı ve Alaşehir’deki havaalanını sportif havacılığa açacağız. Ayrıca öğrencilerimiz bir uçak yaparak, burada ilk uçuşlarını gerçekleştirecek. Kış sporları için Bursa’nın Uludağ’ı neyse, Türkiye’de sportif havacılığın merkezi Manisa olacak.”

        Gürbüz, Karaçam Eğitim Kampüsü’nde de havacılık şenliği düzenleyeceklerini dile getirdi. Etrafı ormanla kaplı 100 dönümlük kampüs alanında 11-12 Haziran’da müzik, eğlence, sportif yarışmalar ve havacılık etkinliklerinin sergileneceği şenliğe herkes katılabilecek.

        Şenlik kapsamında sportif alanda yapılacak seçmelerde dereceye girenlere ise burs var..

        Dr. Gürbüz’ün hedefleri büyük, hep birlikte katkı koymalıyız.

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Yüzme bilmeyeni su değil korku boğar.

        (Çetin AKKAYA)

        Diğer Yazılar