Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bir yıllık uğraş sonucu 2006 yılından sonra kurulan 40 üniversite arasında birkaç aşamalı değerlendirme yaptı. 15 aday belirledi. Son seçmeleri de geçen Uşak Üniversitesi, bölgesinde kalkınma odaklı çalışacak, bilim alanında yıldız olacak ve devletten özel destek alacak 5 üniversite arasına girdi. Tekstil, dericilik ve seramik alanlarında bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek olan Uşak Üniversitesi, Türkiye’yi bu alanda yurt dışında da temsil edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016-17 akademik yılı açılış töreninde açıkladığı bu müjde, sadece Uşak’ı değil çevresini, hatta Ege’yi de dünyada bilimsel alanda öne çıkaracak bir proje..

        “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında, 5 üniversiteden biri olmalarını değerlendiren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik şunları söyledi:

        “Üniversitelerin, başta bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştirmesi adına üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. Üniversitelerin ihtisaslaşması çok önemli. Bu adım ihtisaslaşmanın somut olarak başladığını gösteriyor. Proje kapsamında, bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda üniversitemiz özel olarak teşvik edilecek. Biz de bu teşviklerle tekstil, deri ve seramik sektörlerinin geliştirilmesine bilimsel destek olacağız.

        Hocalarımız, sanayicilerimizle katma değeri yüksek ürünler üreterek her türlü sektörel sorunların çözümünde projeler hazırlayacak.”

        SIĞ DÜŞÜNMEYELİM

        Rektör Çelik, doğru bir tespitte bulunuyor: Üniversiteler ihtisaslaşmalı.. Ve bulundukları kente değer katmalı.

        Bu değeri sadece öğrenci sayısı, kiraların artması(!), esnafın para kazanması olarak görmek sığ düşünmektir.

        Eğer, Cumhurbaşkanı’nın gösterdiği hedefe, doğru adımlarla, parasal desteği yerinde kullanarak yürünürse Uşak yıldız olmaya adaydır.

        Otoparka servis var ne yazık ki giden yok

        İzmir gün geçtikçe trafiğin yoğun olarak hissedildiği bir kent haline gelmeye başladı. Yeni yapılan apartmanlar otopark yapma zorunluluğundan, belediyeye para yatırarak kurtulabiliyor. Belediye de belirlediği alanlara katlı ya da yeraltı otoparkları inşa ederek; sokaklarda, caddelerde, yol kenarlarına yapılan parkları engelliyor! Olması gereken bu.. Ama maalesef olmuyor. İzmir hatalı parklardan geçilmiyor. İnsanımız bilinçsiz, artan cezalara karşın önüne geçilemiyor.

        Büyükşehir Belediyesi, yıllardır neredeyse boş duran Kahramanlar’daki çok katlı otoparkta indirimli ve servisli kampanya başlattı. Diğerlerinden ucuz olan bu otoparka aracını parkeden kişiler için kent merkezine ücretsiz ring servisi konuldu.

        Ancak bu hizmetten de yararlanan sayısı çok az. Çoğu bu hizmetten yararlanmak yerine kent trafiğinde keşmekeşlik yaratıyor.

        Bizler bilinçli olmadığımız sürece, polisi, belediyeyi eleştirmemiz işe yaramaz.

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Doğruluk dost kapısıdır.

        (Hacı Bektaşi VELİ)

        Diğer Yazılar