Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Prof. Dr. Celal Artunç’u yaklaşık 7 yıl önce tanıdım. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni ekibiyle ihya eden bir isim olarak yerleşti kafama..

        Şimdi de Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin dekanlığını yapıyor. Prof. Artunç, 7 Ekim 2013’te kurulan ancak bugüne kadar tabela üzerinde kalan fakülteyi ayağa kaldırmak için 14 Eylül 2015’te göreve getirildi.

        Hemen harekete geçti, önce fiziki şartlarını yani bina, cihaz tedariki yaptı.

        Ardından 2016-2017 öğretim yılında öğrenci alımı oldu. 62 öğrenci ile açıldı. 30 Mart 2016’dan itibaren hasta kabul etmeye başladı.

        Yoğun talep nedeniyle bina yenilendi, kapasite artırımıyla daha fazla sayıda hastaya tedavi olanağı sağlandı.

        10 klinik (toplam 50 diş üniti), 2 müdahale odası (5 diş üniti), engelli kliniği (1 ünit), mahkum muayene kliniği (1 diş üniti), öğrenci kliniği (12 ünit), panoramik röntgen cihazı, 2 periapikal röntgen cihazı, tomografi cihazı, preklinik laboratuvarı, simülasyon laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, merkezi sterilizasyon birimiyle hizmet alanı genişledi.

        Seminer ve konferans salonu, yemekhane, üç derslik, personel ve hasta otoparkları, yeşil alanlar, kantin vb. fiziki imkanları ile günlük 200-250 hastaya hizmet imkânı sağlandı. Kuruluşundan bu yana 30 bin hastanın tedavisi sağlandı.

        HASTANE YARATILDI

        Prof. Dr. Artunç, kısa sürede büyük aşama kaydetti. Kurduğu fakülte, modern diş hekimliğinin tüm olanaklarını kullanan, ağız-diş hastalıklarının tanı ve tedavilerini en iyi şekilde sağlayan, etik ilkelerden ödün vermeden, hasta haklarına saygı duyarak, kaliteli diş bakımı sunan bir merkez oldu.

        Tüm çalışanlarına sürekli gelişim fırsatları sağlayan, aynı zamanda konusunda uzman diş hekimleri yetiştiren ve uluslararası düzeyde tanınan bir Diş Hastalıkları Hastanesi yaratıldı.

        Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bugün üçü profesör 31 öğretim görevlisiyle Uşak’a önemli katkı sağlıyor. Nasıl mı?

        Öncelikle SGK ile anlaşma yapıldı. Sigortalı hasta çevre illere harcırah alarak gitmekten kurtuldu. SGK da fazla para ödemekten..

        Hem fakülte kazandı, hem SGK.. İnsanların git-gelle geçen zamanları kısaldı. Fakültenin hizmetiyle Uşaklılar ağız ve diş sağlığıyla daha fazla ilgilenir oldu.

        Bu yüzden Uşak Üniversitesi yönetimi doğru bir tercihle diş hekimliğinde uzman bir ismi fakültenin başına getirmekle, Uşak halkına büyük hizmette bulundu.

        Ne güzel söylemiş

        Servet kaybolunca hiçbir şey kaybolmaz.. Sağlık kaybolunca bir şey, ahlak kaybolunca her şey kaybolur.

        (EPİCTETOS)

        Diğer Yazılar