Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Bir koşturma, bir telaş

        Yorgunluk nedir bilmezdi

        Sırtında heybe, elinde orak

        Dağıtırken kızıllığını güneş

        Koyun sesi, kuzu sesi, kuş sesi..

        Tandırda çörek, ocakta çorba..

        Buram buram ana kokardı

        Biz doymadan acıkmazdı

        Hatırlamasam da yaşımı

        Ben anamı bilmez miyim.”

        Bu haftaki yazıma bir şiirle başlamak istedim. Pazar günü malum anneler günü.. Annemi kaybedeli 4 seneyi geçti.

        Ama bu dizelerin yazarı Ahmet Çelik, daha çocukken kaybetmiş annesini. Hayal meyal değil, her şeyiyle hatırlıyor ve kokusunu bile unutmamış.

        Ahmet Çelik, Anadolu’dan Almanya’ya çalışmaya giden bir gurbetçi. Şiirle çocukluk yıllarında tanışmış, sürekli yazmış, biriktirmiş. Kesin dönüş yapıp İzmir’e yerleştikten sonra da sürdürmüş yazmayı. Beş şiir kitabı, üç de şiir albümü ve üç tane de klibi var.

        73 şiiri şarkı olarak bestelenen Ahmet Çelik’in en büyük özelliği ne biliyor musunuz? Kitap ve albüm gelirlerini annelere ve çocuklara harcıyor. Tek kuruşu cebine girmiyor.

        Siz de “anneler ve çocuklara giden yardımda payımız olsun istiyorsanız, Ahmet Çelik’in kitaplarından, albümlerinden edinin.

        —————

        Zübeyde Hanım bizim de annemiz..

        Bazı insanlar vardır çok renklidir. Yerinde duramaz, girişimcidir. Bu isimlerden biri de siyaset, iş, sanat dünyasında boy gösterdi. Adını gözlük markası yapan bu isim Fatih Filiz.. Yeni Türkiye Partisi ve CHP’de siyaset yaptı. Yeni Türkiye Partisi’nden milletvekili adayı oldu. İsmail Cem ve Kemal Derviş ile siyasi arkadaşlığı oldu. Optik, güneş gözlüğü derken şimdi de dekorasyon işine el attı. Fatih bey oyunculuğa da soyundu. İzmir’e gelen sanatçıların uğrak yeri olan iş yerinde aldığı teklifle bir dizide rol aldı. O dizide rol almadan önce de Müjdat Gezen’den oyunculuk dersleri aldı.

        Hayırsever kişiliğiyle de tanınan Fatih Filiz’in de en büyük yardımı anneler derneklerine... Diyor ki, “Anne, Tanrı merhametini taşıyan kişidir. Onları yüceltmek toplumun görevidir. Atatürk’ün annesi, annemiz Zübeyde Hanım’a dil uzatanları kınıyoruz. Atamızın bize, yani İzmirliye emanet ettiği hatırasına sahip çıkıyoruz. Zübeyde hanım bizim de annemiz” diyor.

        —————

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.

        (VOLTAİRE)

        Diğer Yazılar