Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından eski milletvekili Aydın Şengül atandı.

        Peki kimdir Aydın Şengül? 15 Ekim 1968’de Trabzon Arsin’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama eğitimi aldı.

        1994 yılında Özde Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. İzmir’de ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şehir planlama çalışmalarında bulundu. 2007-2009 yılları arasında AK Parti İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı.

        İzmir siyasetinin önemli aktörlerinden biri olan üç çocuk babası, 50 yaşındaki Şengül, 2011 seçimlerinde milletvekili seçildi.

        İl Başkanıyken FETÖ’nün hedefiydi.. Hakkında fezlekeler hazırlandı. O zamanlar hiç unutmam büyük badireler atlattı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemdi. Seçim öncesiydi... Erdoğan, İzmir’i ziyaret edecekti. Bir savcı, İl Başkanı Şengül’e gelip başbakanla görüşmek için yardım istedi. Anlatmak istediği önemli konular vardı. Şengül aktardı, Başbakan kabul etti.

        Sonra o savcı ne yaptı biliyor musunuz? Şengül’ü şikayet etti. Zamanın valisi Cahit Kıraç ve Şengül’ü gözaltına alacağını söyledi.. Savcının bu kumpası sonradan ortaya çıktı.

        Siyasi hayatı FETÖ tarafından bitirilmek istenen Aydın Şengül, milletvekilliği yaptıktan sonra 7 Haziran 2015 seçimlerinde tekrar aday gösterilmedi.

        O siyasete küsmedi, yılmadı, bir nefer gibi çalıştı.

        HER VEDA BAŞLANGIÇ

        Milletvekili adayı gösterilmeyince şu veda konuşmasını yapmıştı:

        Siyaset uzun soluklu bir görevdir. Her bitiş bir başlangıçtır. Listede yer alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hiç kimseye kırgın değiliz. Geçmişte siyaset gereği istemeden hakkında konuştuğumuz arkadaşlar olabilir. Onlar da haklarını helal etsinler. Ben hakkımı helal ediyorum.

        Belki, bizim bu görevi alamamamızda geçmişte kırdığımız arkadaşlarımızın da etkisi olmuş olabilir. Onlara da teşekkür ediyoruz. Allah onların da yolunu açık etsin. Belki de farkında olmadan bize iyilik ettiler. Yine kentin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Her zaman partimizin hizmetindeyiz.”

        Aydın Şengül, AK Parti’nin il başkanlığı için seçilmiş kaftandır.. Yırtıcı, tuttuğunu koparan, ama bir o kadar da nazik bir siyasetçi olan Şengül’le AK Parti İzmir’de önemli değişimler olacağına inanıyorum..

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Affetmek geçmişi değiştirmez ama geIeceğin önünü açar.

        (PauI BOESE)

        Diğer Yazılar