Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güzelliği ve doğası nedeniyle Doğal SİT alanı ilan edilen Selimiye, Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından köylüğünü kaybetti ve Marmaris’in, 35 kilometre uzağındaki mahallesi oldu.

        Geçen haftaki yazımda, “Bakımsızlık, ilgisizlik, pis kokular, bu turizm cennetini yok ediyor. Belediye bu mahalleye yetişemiyor” dedim..

        Hemen Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan aradı.

        Muğla’da CHP’den iki dönem İl Genel Meclis Üyeliği ve başkan vekilliği yapan Dursun Kaplan, yeni Büyükşehir Yasası’yla kucaklarına adeta bir bomba bırakıldığını belirterek veryansın etti:

        “Bu yasayla, kapanan 5 belde ve 12 köy bizim mahallemiz oldu. Hemen hepsi Selimiye gibi turistik yerler. Hizmet için canla başla çalışıyoruz ama nüfusun arttığı yaz aylarında güçlükle yetişiyoruz.

        Burası köyken doğru dürüst ilgilenen olmadı. Ben İl Genel Meclisi’nde görev yaptığım dönemden biliyorum. Öyle ki valiliğin göz yummasıyla her yer kaçak binayla doldu. Şimdi köy bizim mahallemiz olunca yık diyorlar. Aksi halde hakkımızda yasal işlem başlatacaklar.

        Çöpleri sürekli topluyoruz. Vidanjörle de lağımları boşaltıyoruz. Denize pislik, tesis atığı bırakılmaması için çaba gösteriyoruz. İşletmecileri, esnafı uyardık. Denetimlerimiz devam ediyor. Ama dediğim gibi şu anda kucağımızda patlamaya hazır bir bomba duruyor.”

        Başkan Yardımcısı Kaplan’ı dinledikten sonra hak verdim..

        Ayrıca köşemdeki tespitlerimin ardından hemen Selimiye’ye gidip incelemeler yapması, sorumluluk duygusuyla, görev bilinciyle hareket ettiğini gösteriyor.

        Kaplan’dan bir gün sonra da, Selimiye’de harika bir yatırım yaparak turizme giren Azeri işadamı Nurettin Zülfikarlı telefon etti.

        Tesisinin hemen yanında biriken çöplerin artık her gün toplanmaya başladığını, uyarılarımın dikkate alındığını belirten Zülfikarlı, “Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, burada da inceleme yaptı. Hemen talimat verdi, turizm çöplükten kurtuldu” dedi.

        Sonrasında Selimiye’de bir araştırma yaptım. Kış nüfusu 1400 olan Selimiye’de son bir yılda 140 kaçak bina yapılmış.. Kıyı şeridinde arsa kalmamış..

        Bütün bunlar SİT korumasındayken inşa edilmiş..

        Bir de koruma olmasa ne olurdu kim bilir?

        Muğla’nın 80 milyon lirası elinden alındı

        Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, önemli bir konuya da değindi. Kapanan Özel İdare ve beldelerin mallarının paylaşımı için kurulan Devir Tasfiye Komisyonu’nun çok sayıda gelir getirici yeri, Muğla ve ilçe belediyeler yerine Valilik bünyesindeki Hizmet Vakfı’na verdiğini anlattı.

        Muğla’nın 80 milyonluk gelirine el konulduğunu iddia eden Kaplan, Marmaris Belediyesi’nin de yıllık 10 milyon lira kaybı olduğunu söyledi. Hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Kaplan, “Hem halka doğrudan hizmet götürüleceği söyleniyor, hem de belediyenin gelirleri kısılarak hizmet engellenmeye çalışılıyor.

        Bu Muğla halkına yapılan ihanetten başka nedir...

        Ayrıca belediye, Turgut Şelalesi ve İncekum Plajı’na giremediği için her taraf pislik içinde.. Turizme darbe vuruluyor” dedi.

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Görmek istemeyen göze, ışık ne yapsın.

        (Hz. ALİ)

        Diğer Yazılar