Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Bakanlık yapan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli yatırımlarında imzası olan İzmir milletvekili Binali Yıldırım’a iki soru sordum.

        Ulaştırma Bakanlığı’ndan ayrılıp Büyükşehir Başkan adayı olan, İzmir’de AK Parti’nin oylarını artırmasına karşın CHP adayı Kocaoğlu’na kaybeden Yıldırım, şimdilerde Genel Başkan Danışmanı olarak Başbakan Erdoğan’ın hep yanında..

        İlk sorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir mitingi ve bu kentten beklentisi ne oldu. Binali Bey net cevap verdi:

        “Yaz sıcağına karşın çok coşkulu, geniş katılımlı bir miting yaptık. İnsanların ilgisi, sevgisi görülmeye değerdi... Memnun kaldık.. Başbakanımız, İzmir’de partimizin aldığı oyun çok üstünde oy olacaktır... Bana bunu nereden çıkarıyorsunuz diyebilirsiniz. Şöyle..

        Benim yaptıklarıma ve hizmet yapacağıma inanan İzmir halkı, bu kararlılığını yerel seçimde göstermedi ve beni başkan seçmedi..

        Bu konuda parti aidiyeti öne çıktı. Ayrıca, o zamanki Türkiye’nin hassas durumu, belirli bir grup tarafından ortaya atılan tapeler, iddialar, partimize saldırılar etkiledi. Cumhuriyetin değerlerinin kaybolacağı bahanesi de işin cabasıydı..

        Bu etkiler nedeniyle seçimi kaybettik.. Şimdi durum farklı..

        İzmirli hemşehrilerim, CHP’ye oy veren vatandaşlarımız şimdi samimiyet sınavı verecek. Gösterilen çatı aday ortada. O gün bana oy vermeyen İzmirli kardeşlerim, hemşehrilerim bugün Ekmeleddin Bey’e hangi gerekçeyle oy verecek..

        Çünkü Ekmeleddin İhsanoğlu ile CHP’ye oy verenler arasında uyumsuzluk vardır. CHP’lilerin, MHP’lilerin istediği özelliklere sahip değildir.

        Bu nedenle diyorum ki.. Başbakanımız bu kesimlerden de oy alacak ve İzmir’de bizi mutlu edecek... Ayrıca İzmirli vereceği oyla, bizim de elimizi güçlendirecek.

        Hizmet devam edecek

        Yıldırım’a bir de “Erdoğan seçilip Köşk’e çıkarsa Başbakan olacak” kulislerini sordum..

        Önce güldü ve ekledi, “İzmirli hemşehrilerim keşke beni başkan seçseydi..”

        Başbakan Erdoğan’ın onu yanına alması, bir an bile ayrılmamaları, yönetim şeklini yakından görmesi, “Erdoğan Başbakanlığa hazırlıyor” yorumlarını, İzmir iş dünyasının “Binali Bey Başbakan olmalı” düşüncelerini ilettim...

        Dedi ki:

        “Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz Atatürk’ün yolunda Türkiye’yi yönetecek yeni kadrolar mutlaka ortaya çıkacaktır. Çok güçlü halk desteği almış bir cumhurbaşkanı ve hükümet var olan projeleri sonuna kadar sürdürecektir. Ben hizmetlerimi, projelerimi Başbakanımız Erdoğan sayesinde yaptım. Hizmet her zaman devam edecektir. İzmirliler’in beni Başbakan olarak görmek istemesi mutluluk verici... Siyasette kesin konuşmak olmaz..”

        Yıldırım ile kısa sohbetten şunu çıkarmak mümkün..

        Eğer, Başbakan seçimde İzmir’den partisinin üzerinde, varsayalım yüzde 50’yi aşan bir oy alır ve ilk turda seçilirse, Binali Bey’in eli güçlenir. Başbakanlık yolu daha da açılır..

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır.

        (BERTOLT BRECHT)

        Diğer Yazılar