Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son haftalarda sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, bu pazar günü Galatasaray ile şampiyonluk yolundaki en önemli karşılaşmasına çıkacak.

        Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ve Konyaspor maçlarından sonra yapılan tüm eleştirilerde, Sarı-Lacivertliler’in iyi oynadığı ancak galibiyeti getirecek golleri atamadıkları söylenmişti.

        Peki neden Fenerbahçe iyi oynayıp 3 puanı alamamıştı?

        İşte bu sorunun yanıtı oynanan maçlarda zaten ortaya çıkmıştı. Kısaca bu karşılaşmaların ardından yaptığımız analizlerde şu noktanın üzerinde ısrarla durmuştuk. Çok forvet adamıyla oynamak ancak amatör maçlarda, amatör bir düşünce olarak kalır. Çünkü, Fenerbahçe gibi topa hakimiyeti yüksek, kenar bindirmeleri müthiş bir takımın 4 forvet adamıyla ceza alanı içinde bulunması ya da çoğalması ilk etapta normal gibi görünebilir. Ancak, berabere ya da kaybedilen maçlara baktığımızda bu taktiğin tutmadığına tanık olduk.

        O HALDE NE YAPMALI?

        Fenerbahçe’nin teknik adamları, puan kaybı yaşanan 3 maçı iyi değerlendirmek zorundalar. O maçları defalarca izlemelerinde büyük fayda var. Sağdan soldan 30-35 orta yapmanın gol getirmediğini gördük. Buna göre taktik ne olacak? Orta alanda yer alan oyuncuların kendilerini göstermesi için muhteşem bir fırsat ortaya çıktığına göre, bu kısır döngüyü kim çevirecek?

        Sarı-Lacivertliler, pazar günü çok büyük bir avantajla sahaya çıkacaklar: Seyirci desteği. İsmail Kartal hoca, Emre’nin önderliğinde Mehmet Topal, Meireles, Diego Ribas’lı bir orta saha ile oynamalı. Hatta, bir süredir formsuz olan Kuyt’ın yerine solda Diego alternatifini düşünmelidir. Pazar günü oynanacak maçın kilit noktası orta alan olacaktır. Burada yer alacak oyuncular maçın kaderini belirleyeceklerdir. İsmail Kartal, ne kadar ‘forvet elemanları gol atamıyor’ diyorsa da iyi biliyorum ki sorunun orta alandan kaynaklandığının farkında. Eğer bu oyuncular istenileni bu kez yaparlarsa çok farklı bir maç ve skorla karşılaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

        Her iki takımın da savunmalarına baktığımızda ise Fenerbahçe, Galatasaray’a göre daha ağır basıyor. Üstelik, Caner ve Gökhan hem savunma hem de ileri uçta etkili olan çok usta oyunculardır. Fenerbahçe’nin önemli bir avantajı da savunma olduğu unutulmamalıdır.

        TAKTİK VE İSTEMEK ÖNEMLİ

        İsmail Kartal ve Hamza Hamzaoğlu’nun taktik becerilerini hafta sonu test edeceğiz. Her iki takımın da üst düzey oyuncuları olduğu bir gerçek. Önemli olan 90 dakikayı kim soğukkanlı oynayacak ve verilen taktiği uygulayacak. Son maçlara baktığımızda oyun olarak, pozisyon olarak Fenerbahçe daha ağır basıyor. Üstelik Kadıköy’de Galatasaray’a yenilmiyor. Ayrıca, Galatasaray puan avantajından dolayı oldukça rahat çıkacak maça. Fenerbahçe ise ya kazanacak, ya kazanacak. Yoksa, şampiyonluk yarışında ‘ben yokum’ diyecek. İşte tüm bunları alt alta koyduğumuzda Fenerbahçe bu maçı alır ve yarış son haftaya kadar sürer.

        YÖNETİCİLİK HERKESE GÖRE DEĞİL

        Derbiye gitmeyeceğini ve güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman sanırım medyada yer almanın şifresini çözmüş. Dikkat ederseniz, sürekli manşetlerde. Yasaman bey, başkan Duygun Yarsuvat’ın uzlaştırıcı ve barışçı tavrının tam tersini yapmayı yeğliyor. Artık, bu tür demeçler futbolun içinde yer almamalı. Herkes oynanan oyunun kalitesinden, güzelliğinden söz etmeli. Ülke olarak bunlara ihtiyacımız var. Yasaman bey, bu ülkenin her yerinde maçlar oynanıyor. Doğusundan Batısına kadar. Kimsenin güvenlik sorunu olduğunu sanmıyorum. Hele hele Kadıköy’de....

        Diğer Yazılar