Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sıcak günler yaşıyoruz. Ülkenin her yanı ateş gibi yanıyor. Afrika sıcakları diyorlar. Daha da ısınacak, daha da yakacakmış... Aman siz siz olun güneşin altında dolaşmayın. Beyin kanamasından olmazsa, kalpten gidersiniz. Meteoroloji yetkilileri, uyarı üstüne uyarı yapıyor. Aman dikkat!

        TRANSFER BORSASI ÇILDIRDI

        Bir yanda güneş, bir yanda harcanan paralar... Üstelik piyasalar alt üst... Dolar, Euro tutulmuyor... Buna rağmen, kulüpler para saçmaya devam ediyor... Rakamları duydukça, şaşırmamak elde değil. Bu büyüklükteki transferler sıcaktan daha çok çarpıyor insanı...

        Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor kesenin ağzını açmış bir kere. Dileriz harcanan paralar iyi hesaplanmış, ince eleyip sık dokunulmuştur.

        Harcanan her kuruşun bu ülkenin ve halkının parası olduğu unutulmamalı. Hiç kimse “para benim kardeşim istediğim gibi harcarım...” deme lüksüne sahip değildir. Dünyada yaşanan ekonomik kriz ortadadır. Avrupa ülkeleri başka olmak üzere Akdeniz ve Balkan ülkelerinin nasıl bir zorluk içinde olduğunu görüyoruz. Bu ortamda, kulüp yöneticilerinin daha dikkatli ve hesap kitap içinde olmaları gerekmektedir.

        Her zaman söyledik, kulüpler kimsenin babasının çiftliği değildir. Görevleri bittiğinde borçsuz değil, denk bütçelerle devreden yöneticiler gerçek yöneticilerdir. Gerisi laf...

        DÜNYA KUPASI’NDA ŞANSIMIZ

        2018 Dünya Kupası kuraları çekildi. Gruplar belirlendi. Son üç Dünya Kupası’na uzaktan baktık. Bu kez çok yakınımızda oynanacak bir şampiyonaya tanıklık edeceğiz. Bakalım, bu büyük organizasyonun içinde yer alabilecek miyiz?

        Hırvatistan, Finlandiya, Ukrayna, İzlanda. Eleme grubundaki rakiplerimiz. İlk maçımız 5 Eylül 2016 tarihinde Hırvatistan ile deplasmanda oynanacak. Kritik bir grup. Dikkat edilecek olursa, güçlü ve flaş ülkelerin olmadığı bir eşleşme. Örneğin, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere gibi takımlar yok. Birbirine denk takımlar yarışacak. Her takım birbirini yenebilecek kapasite ve güce sahip.

        Kuzey ülkelerinin tüm özelliklerini gösteren rakiplerle mücadele etmek bir anlamda avantaj Türkiye adına. Takım oyunu ve disiplini ön planda tutan rakipleri bir bütün olarak ele almak ve taktiği buna göre oluşturmak Fatih Terim adına kolay olsa gerek. Baktığımızda, bireysel oyunda daha etkiliyiz. Rakiplerimizin sert ve düz futbol anlayışlarını, topla daha iyi oynayan futbolcularımız zorlayacaktır.

        TÜRK FUTBOLU SİSTEMİ

        Her zaman söylediğimiz bir gerçeği bir kez daha vurgulamakta fayda var. Türkiye futbolda kendine özgü bir sistemi henüz kuramamıştır. İşte, ‘Türk Futbol Sistemi’ denilen bir oyun anlayışını bir an önce yaşama geçirmeliyiz. 2018 Dünya Kupası’na katılmak aslında daha kolay olurdu. Sistemi kurabilseydik.

        Kulüp takımlarımızın harcadığı paralar göz önüne alındığında uzak ara önde olduğumuz anlaşılır... Yeter ki bu parasal gücü ve atmosferi sahaya yansıtalım. Bunun için de teknik kadroya büyük iş düşüyor. Haydi beyler, kolları sıvayın...

        MHK’DE YENİ DÖNEM

        Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu yeni başkanı Kuddusi Müftüoğlu oldukça iddialı mesajlar veriyor. Hakemlerin eğitimini ilk sıraya koymuş Müftüoğlu. Önceki başkanlara göre daha genç MHK başkanı. Böyle olunca genç hakemlerin yolu da açılacak anlaşılan. Profesyonellik başta olmak üzere birçok yeniliği yeni sezonda yaşayacağız. Bakalım, nasıl yansıyacak tüm bu yenilikler. Göreceğiz...

        Diğer Yazılar