Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezona Alanyaspor galibiyeti ile başlayan Beşiktaş, zor Konyaspor deplasmanını bir puanla kapattı. 90 dakika süresince hiç korner kullanmayarak ilginç bir istatistiğe de imza attı Siyah-Beyazlılar.

        Konyaspor geçen yıl ortaya koyduğu futbolla beğeni toplayan bir ekip olmuştu. Beşiktaş karşısında daha hızlı hareket etme kabiliyetinden uzaktılar. Forvette çoğalma sorunu yaşadılar. Oyunu çok geride kabul ettiler. Attıkları 2. golün ardından galibiyeti koruma içgüdüsü, oyun dengelerini bozdu.

        Beşiktaş için bir yanda lig, öte yanda Şampiyonlar Ligi... Kafaları karışık. Takım kadrosu tam olarak oturmamış. Şenol Güneş sıkıntılı. Aldıkları oyuncuların hiçbiri henüz forma giymedi. Üstelik yeni transferler geliyor... Tüm bu belirsizlik ortamı, farklı planlar, ister istemez oyuncuların da teknik kadronun da düşüncelerine ambargo koymuş durumda...

        Dün, ilk 45 dakikaya baktığımızda, öncelikle Cenk’in bulunduğu alanın dışına çıkmadığını gördük. Daha fazla oyuna katkı yapabilir, gerektiğinde ortalara gelip rakip savunmada boşluklar yaratabilirdi. Çakılı santrfor döneminin eskilerde kaldığını Şenol Hoca’nın Cenk’e söylediğini düşünüyoruz. Cenk gibi çakılı bir golcüye sağlı sollu ortalar gelmezse işin zor olduğunu gördük.

        Her şeye karşın, Quaresma yine yıldız bir futbolcu olduğunu gösterdi. Topu her ayağına aldığında “Tehlike geliyor” dedirtti. Fakat, şunu da belirtmekte fayda var... Geçen yıl çok söylenen ve beğenilen “Beşiktaş’ın bir felsefesi var” düşüncesini dün izleyemedik. Neydi bu felsefe? Seri, garanti, öldürücü pas trafiği... Rakibin geniş alan bırakması, orta alanda ciddi baskı yapmamasına rağmen alışılagelen pasları izleyemedik. Bunun en önemli nedeni ise Tolgay ile Oğuzhan’ın kendilerini oyuna veremeyişinden kaynaklandı. Arkadaşlarına ters toplar atamadılar. Sıkışık oyunu açmada istenilen performansı gösteremediler... Atiba gibi garantici bir oyuncu yanlarında varken, riski göze alıp rakip ceza alanına direk gitmede zayıf kaldılar...

        Mücadelenin ikinci yarısında oyunda hakimiyetini gösteren Beşiktaş oldu. Beck’in uzun ortasını iyi takip eden Cenk golcü kimliğini gösterdi. Ne var ki, Konyaspor beraberliği yine sol arkaya attığı bir orta ile kazandı. Tosic’in bulunduğu alan bir kez daha rakibe kapatılamadı. İlk yarıya oranla daha tempolu ve mücadele gücü yüksek bir maç izledik. Necip’in kırmızı kartla oyun dışı kalması Konyaspor’u daha çok pozisyona soktu. Bu futbolcunun stoper olmadığı bir kez daha gözüktü. Uzun süredir sakatlık sorunu yaşayan Rhodolfo’nun çizgiden çıkardığı top Beşiktaş’ın bir puan kazanmasında önemli bir hamleydi.

        ATİBA GÖREV ADAMI

        Orta alanın tüm yükü onun üstündeydi. Top kazandı. Rakibe alan bırakmadı. Savunmada , zaman zaman da ofansta etkiliydi. Görevini eksiksiz yaptı.

        CÜNEYT ÇAKIR ŞAŞIRTTI

        Dünya çapında hakem. Ne var ki, ülke içinde yönettiği maçlarda aynı başarıyı gösteremiyor. İlk yarı oyundaki hakimiyeti kaybetti. Necip’i ikinci dirsekten oyundan atmalıydı. Görmezlikten geldi. Son 10 dakikada kırmızıyı göstermek zorunda kaldı.

        Diğer Yazılar