Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, Avrupa Ligi maçının yorgunluğunu ve psikolojisini üzerinden atamamış. Bu nedenle karşılaşmanın temposu düşüktü. Sarı-Lacivertliler strateji olarak, fazla efor tüketmeden sonuca gitmeyi düşünmüşlerdi. Bilindiği gibi, Akhisar deplasmanı her zaman zor geçmiştir. Birinci nedeni saha zemininin bozuk oluşu. Bu durum oyuncuları korkutmakta ve maça konsantrasyonlarını etkilemektedir. İkincisi ev sahibi takımın kendine özgü sistemiydi. Fakat, bu sezon bir düşüş yaşıyorlar. Dün akşam, Sarı-Lacivertliler daha kontrollü ve ekonomik oynadı. Rakibe çok az pozisyon şansı tanıdılar. Doğru bir oyun taktiğiyle, zor gibi gözüken deplasmanı rahat geçtiler.

        Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat, Akhisar karşılaşmasında Manchester maçında oynamayan oyuncularına yer vererek rotasyona gitmeyi yeğlemişti. Dar alanda oynanan oyun, Fenerbahçeli futbolcuların pas trafiğini etkiledi. Kenarlar çalışmayınca, forvet oyuncularının pozisyon bulması zorlaştı. Volkan Şen ve Lens çok denemelerine karşın savunma oyuncularının kilidini geçmekte zorlandılar. Sarı-Lacivertliler’in öne oynama isteği, rakibin iyi alan savunması ve kademe anlayışı ile gerçekleşmedi. Bu nedenle ilk yarı gol dışında pozisyon izlenmedi. Orta alanı sağlam tutan Fenerbahçe, Akhisar’ın çok adamlı savunma anlayışını zorladı. Daha kontrollü oynadı. Rakibine atak şansı tanımadı. Maçın tamamında penaltı ve bir gol pozisyonu dışında kalesinde ciddi sıkıntı yaşamadı.

        Kazanılan gol Volkan Şen-Aatif paslaşmasının iyi bir örneği ve Van Persie’nin vuruş tekniğinin birleşimi olarak ağlara gitti. Hollandalı futbolcunun tek vuruşu ve topa hamlesi usta bir golcü özelliği göstermesi açısından önemliydi.

        Karşılaşmanın ikinci yarısı Akhisar Belediye gol bulmak için daha ofansif oynamayı yeğledi. Ev sahibi takımın atakları Fenerbahçe savunmasını aşacak sertlik ve kalitede değildi. Oyun geniş alana yayılınca, Fenerbahçe’nin kenar oyuncuları daha rahat pozisyona girme şansı buldular. Kazanılan ikinci gol de, Lens’in Emenike’ye gönderdiği güzel pas ve yine böyle bir boş alan bulması sonucu doğdu. Sarı-Lacivertliler tempoyu yükselttiğinde oyuna ağırlığını koydu. Emenike’nin Aatif’a verdiği gol pası, aklımıza ister istemez Manchester maçında kaçırdığı golleri getirdi. Van Persie’nin yerine oyuna giren Emenike, savunmayı oldukça zorladı. Pres yaptı. Üçüncü golde büyük payı vardı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırması kendi adına şanssızlıktı. yarak ağlara gönderdi. Oynadıkça daha çok yararlı olacağı görülecektir.

        AATIF DAHA ÇOK OYNAMALI

        Fenerbahçe’ye geldiğinden bu yana çok eleştirildi. Yetenekli bir oyuncu. Dün de iyi niyetli ve çalışkandı. İlk golün asistini yaptı. Attığı golde, topu soğukkanlı ve çabuk oyna

        Diğer Yazılar