Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşılaşmanın kesin favorisi Beşiktaş’tı. Adanaspor ligin dibine demir atmış, kurtulmak için çaba gösteriyor.. Fakat elindeki kadro ve oyun anlayışı yetersiz. Rakibini rahatsız edecek, baskı kuracak, sert mücadele edecek bir oyuncu kadrosuna sahip değiller. Oldukça yumuşak bir taktikle oynuyorlar.

        Böyle bir rakip karşısında Beşiktaş’ın işi çok kolay gibi gözüktü. İlk yarı oyunun kontrolü tamamen Siyah-Beyazlılar’daydı. Zaman zaman yaptıkları pas trafiği futbol adına güzel hareketler içerdi. Seyircinin beğeneceği türden örnekler gördük. Aslında ilk yarıda kaçırılan pozisyonlar golle sonuçlanabilse fark çok açılır ve maç ilk 45 dakikada bitebilirdi. Siyah-Beyazlılar’ın sol bekinde oynayan Beck ile stoper Atınç bu denli güçsüz bir takım karşısında bile zorlandılar.

        Ne var ki, beceriksizlik ve biraz da özgüvenin yüksek oluşu pozisyonların cömertçe harcanmasına neden oldu. İlk golde Oğuzhan’ın attığı muhteşem pası ağlara gönderen Aboubakar’ın hamlesi ve çabukluğu dikkat çekti. İkinci yarı, Adanaspor daha güvenli ve kontrollü bir oyun sergileyince Beşiktaş bocaladı. Rakip ceza alanında çoğalamayınca daha fazla atak yemeye başladılar. İki farklı skorun rahatlığı futbolcuları oyundan düşürdü ve daha sonra yenilen golle çok rahat, hatta farklı kazanacakları maçı bir anda zora sokup, soğuk terler döktüler demek abartı olmaz.

        Hakemi Ali Palabıyık dün maça damgasını vurdu. Kırmızı kart ağırdı.

        Diğer Yazılar