Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta kendi sahasında Trabzonspor’a yenilen Kasımpaşa, Adana deplasmanında beklediğini bulamadı. Haftayı puansız kapattı.

        Süper Lig’in ikinci yarısı iyi bir çıkış yakalayan Kasımpaşaspor, takım oyunu, kolektif anlayış, yardımlaşma gibi kavramların yanına coşkuyu ve kazanma arzusunu da katmıştı. Hemen hemen her karşılaşmada sergilenen iyi futbol takımın üst sıralara çıkışının en önemli özelliği oldu. Ancak, dün gol bulmada yaşanılan eksiklik maçın kaybedilmesinde en önemli etkendi.

        Futbolda öncelik savunma güvenliği. Ardından kazanılan topların en seri biçimde forvet oyuncularına aktarılması gerekiyor. Rakibin ataklarında kazanılan topların saniyeler içinde rakip alana aktarılması, gol şansını arttırıyor. Üstelik eksik yakalanan savunma işi daha da kolaylaştırır. Aşağı yukarı deplasman maçlarının taktiği ezberlenmiştir. Rakibini durdur. Kazandığın topla kontratağa çık. Eğer elinde garanti pas yapan oyuncun varsa iş daha da kolaylaşır.

        İşte dün Kasımpaşa’nın yapmak istediği yukarıda yazdıklarımız gibiydi. Teknik direktör Kemal Özdeş, son maçlarda ortaya konulan iyi oyunu sürdürmek, riskli bölgeden çıkmak isteyen Adanaspor’dan puan ya da puanlar almak istiyordu. Ne var ki, hesapları tutmadı.

        Adanaspor, Süper Lig’in yeni takımı. Hoca değişikliğinin getirdiği pozitif bir iyileşme söz konusu. Son maçlarında aldıkları başarılı sonuçlar ortada. Her karşılaşmaya “mutlak kazanmak” parolası ile çıkıyorlar. Seyirci ve saha avantajını iyi kullanmak istediler. Final maçına çıkar gibi motive olmaları tüm oyuncuları daha enerjik hale getirmiş. Amaçlanan sonuç yönündeki istek üst düzeyde. Ayağa iyi top yapıyorlar. Sağlı sollu bindirmeleri, ikili mücadele kazanma oranları ve kazanılan toplarda geniş alan kullanımları çok iyi. Dün akıllı bir taktikle rakibini yenmeyi başardı.

        Maçın henüz başında gelen gol, Kasımpaşa’nın tüm planlarını altüst etti. Yenilen golde savunmanın büyük hatası vardı. Golün şaşkınlığını çabuk atlatan Kasımpaşa, önce oyunda dengeyi sağladı. Sonra da topla oynama ve atak üstünlüğünü ele geçirdi. İkinci yarıda yenilen gole kadar bu üstünlük net biçimde kendini gösterdi. Kaçırılan iki gol fırsatı ev sahibi takımın can simidi oldu. Savunmanın eksik yakalandığı bir pozisyonda uzaktan atılan gol ev sahibi takımı yeniden oyuna döndürdü. Bu golde kalecinin yapacağı fazla bir şey yoktu. Top, kelimenin tam anlamıyla 90’a takıldı.

        Heyecanlı, mücadele gücü yüksek karşılaşmada atak sayısı ve pozisyon bolluğu bakımından Kasımpaşa daha önde gözükse de 2 golü kalesinde gördü. Ceza sahası içindeki gol bulma sorunu Kasımpaşa’nın gidermesi gereken en önemli eksiği. Maçları kazanmak için olmazsa olmaz olan gol atabilmeyi başarmak zorundalar.

        VEYSEL’E YAKIŞMADI

        Takımın en tecrübeli oyuncusu. İlk golde ayağındaki topu Roni’ye kaptırarak 4. dakikada yenilen golde büyük hata yaptı. Takımın moral direncini düşürdü. Kaptırdığı toplar, oyuna katılamayışı, pas hataları Veysel’e yakışmadı.

        Diğer Yazılar