Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlginç bir hafta yaşıyoruz. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Beşiktaş, deplasmanda yeniliyor.. Kupa derbisini kazanan Fenerbahçe, 10 kişi kalan Bursaspor’u yenemiyor.. G.Saray kendi sahasında kaybediyor.. Ligde en az gol yiyen ve şampiyonluk iddiasını sürdüren M.Başakşehir, Kasımpaşa’dan 4 gol yiyor...

        Dün bir kez daha gördük ki, kesin favori diye bir önyargı herkesi yanıltabilir. M. Başakşehir, bugüne dek ortaya koyduğu futbolla haklı bir övgüyü hak etmişti. Üstelik yediği 12 golle ligin en az gol yiyen takımıydı. İyi bir kalecisi ve savunması var. Ayrıca, ara transferde takıma yaptıkları oyuncu katkısı da bir gerçek. Fakat, Kasımpaşa maçında 4 gol yemesi herkesi şaşırttı.

        Şimdi maça bakalım; M.Başakşehir mi 4 gol yemiş? Yoksa, Kasımpaşa mı 4 gol atmış?

        Kasımpaşa sezona çok iyi başlayamadı. İnişli çıkışlı bir grafik çizdi. İkinci yarıyla birlikte takımda belirli bir düzelme gördük. Bunda en büyük pay, şüphesiz teknik direktör Kemal Özdeş’in. Takımın başına geçtiğinden bu yana üstlendiği sorumluluğun bilinciyle çalıştı. Futbolcularına özgüven aşılaması, motivasyon, teknik beceri ve mücadele gücünü harmanlamasının sonuç alacağını biliyordu.

        Kasımpaşa maçlarına baktığımız da, gösterişsiz, sonuca endeksli, 90 dakikayı sonuna kadar bırakmayan, küsmeyen, oyundan düşmeyen bir ekip görüyoruz. Günümüz futbolunda, bireysel yeteneklerin varlığı mutlak büyük değer. Ancak, takım yetersizse, yetenekli oyuncunun etkisi bir yere kadar. Bu işin sırrı da, antrenmanlarda yapılan taktiksel çalışmalar. Bu noktada Kasımpaşa dersine çok iyi çalışmış. Her futbolcu sanki ellerine verilen senaryoyu okurcasına oynadılar. Maçın her dakikası, en ince ayrıntısı ile evdeki derse uygun gerçekleşti.

        Öncelikle, rakip M.Başakşehir’in gücü ortada. Orta alandan kenarlara ve araya atılan toplarda, savunmanın arkasına verilen paslarda çok tehlikeliler. Bir de, Emre gibi zeki bir oyuncu var. Tüm bunlar göz önüne alınarak maça hazırlanılmış ev sahibi takım tarafından. Dikkat edilirse, Başakşehir elindeki bu kozları kullanamadı. Kasımpaşa, 4-2-3-1 dizilişi ile rakibini tam anlamıyla kilitledi. İyi alan savunması, defansta disiplin ve boşluk bırakmama, yakın oynayarak pas yüzdesini yüksek tutmak akılcıydı.Arka arkaya gelen goller, Başakşehir’in tüm ezberini bozdu. Rakibe boyun eğdi. Ve maçın tüm üstünlüğü Kasımpaşa’ya geçti. Oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. İkinci yarı rakibi üstüne çekip, kontra toplarla pozisyon aradılar. Attıkları son iki gol mükemmeldi. Çok güzel goller izledik. Kasımpaşa biraz daha dikkatli olsa tarihi bir fark yakalayabilirdi.

        ADEM VE RAMAZAN

        Kaptan, golünü attı. Paslar yaptı. Attığı şutlarla dikkat çekti. Takımın önemli bir oyuncusu. Sakatlanana kadar sahanın en iyisiydi. Kaleci Ramazan, dün iki önemli kurtarış yaptı. Belki de maçın dönüm noktasıydı. Arkadaşlarına güven verdi.

        Diğer Yazılar