Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        M.Başakşehir, geçen hafta lider Beşiktaş’ı farklı yendi. Dün de en zor deplasmanlardan biri olan Antalya’yı tek golle geçti. Zirve yarışından kopmadan, şampiyonluk için “Biz de varız” mesajını net biçimde ortaya koydular.

        Aslında, maça çok iyi başlayan ev sahibi takım Antalyaspor’du. İlk 5 dakika Başakşehir ceza alanına arka arkaya gelen Kırmızı-Beyazlılar sonuç alamadı. Ardından, oyunda dengeyi kuran ve Antalya’nın ataklarına “Dur” diyen M.Başakşehir pozisyonlar bulmaya başladı. Her iki takımın ilk 45 dakika performansı müthiş diyebileceğimiz bir tempoya sahne oldu. Çekişmeli, mücadele gücü yüksek ve iyi oynama düşüncesi zevkli bir maçın ortaya çıkmasına neden oldu. Kalitenin üst düzey olduğu maçın zevkli geçmesi izleyenleri mutlu etti...

        Antalyaspor, savunmayı iyi yapan disiplinli bir takım. Daha çok uzun toplarla sahasından çıkmayı denedi. Ancak, ileride biraz da yalnız kalan Eto’o savunma arasında kayboldu. Üstelik kazandığı topları kaybetmesi takımının gardını düşürdü. Beklenilenin altında bir performans sergiledi. Takımın her şeyi olmayı hak eden dünya yıldızı Eto’o dün hayal kırıklığı yarattı demek çok da haksızlık olmaz.

        Başakşehir oyunun ikinci yarısında istediği gibi planlarını uyguladı. Enerjisi tükenen Antalyaspor’u son bölümlerde çok rahatsız etti. Abdullah Avcı tüm riskleri göze alarak kazanmayı başardı. Yapılan iki forvet değişikliği oyunun seyrini de değiştirdi. Maça girer girmez topu ağlara gönderen Napoleoni, yalnız 3 puanı değil şampiyonluk iddiasını da bir kez daha pekiştirdi.

        Başakşehir’in savunma adamı Bekir, dün asıl görevi dışında kazanılan topları oyuna sokmadaki hüneri ve soğukkanlılığı ile bir oyun kurucu gibiydi. Zaman zaman ileri çıkışları, 90 dakika diri kalması takımı adına büyük kazançtı. Adebayor da adına yakışır bir maç çıkardı. Aldığı topları iyi servis yaptı. Kademeli savunmayı eksilterek arkadaşlarına boş alanlar yarattı.

        EMRE’YE BRAVO

        Dün daha sakindi. Takımının en çok koşan oyuncusu oldu. Aldığı her topu iyi kullandı. Gol pasında boştaki arkadaşını görmesi kalitesini bir kez daha gösterdi.

        ETO’O ŞAŞIRTTI

        Beklenilmeyen top kayıpları, arkadaşlarını oyundan düşürdü. Ne doğru dürüst bir pas yapabildi. Ne de şut atabildi. Antalyaspor bir kişi eksik oynadı.

        Diğer Yazılar