Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü farklı yendiği karşılaşmada oynadığı güzel futbolla taraftarını mutlu etti.

        İlk 45 dakika futbolseverleri heyecanlandıran coşkulu bir oyun vardı.

        Tempo, baskı, istek, hızlı oyun karşısında Karagümrük sahasından çıkmakta zorlandı.

        Bir maçta beklenen tüm güzellikleri görmek mümkündü.

        Alanya karşılaşmasında çok eleştirilen Valerien Ismael, oyuncularına topla çok oynamadan direkt ileriye gitmelerini söylemiş. İki üç pas yaparak, pozisyona girmek istediler. Uzun topların isabetli oluşu, kazanılan her topun rakip ceza alanına çok çabuk taşınması pozisyon çeşitliliğinin yaşanmasına neden oldu.

        Takım olarak üst düzey bir oyun ortaya konuldu. Organize ataklar vardı. Öne çıkan oyuncular, kalitenin artmasında önemli rol oynadılar. Orta alanda Salih, oyun bilgisi ve hızlı düşünmesi ile iyi paslar attı. Kazandığı her topu hatasız kullandı. Yan pas, geri pas yerine sürekli öne oynadı. Uzun paslar oyunun ritmini de yükseltti.

        Salih gibi Rosier de etkili oyunu ile farklı sonuç alınmasında büyük pay sahibiydi. Fakat bir isim var ki, kelimenin tam anlamıyla maça damga vurdu.

        Aldığı her topla rakip savunmasını dağıtan, ceza sahasına giren, ortalar yapan, bir de gol atan Nkoudou harika bir maç çıkardı.

        Attığı golün yaratıcısı oldu. Savunmadan çıkardığı uzun topu takip etti. Salih’in verdiği pasa müthiş bir koşu ile yetişip topu ağlara gönderdi.

        Nkoudou çok çalıştı. Bir atlet gibi sürekli koştu. Zincirinden kopmuş gibiydi. Hızına yetişmek mümkün olmadı. Karşısına kim çıkarsa çıksın geçti. Aldığı hiçbir pası kaybetmedi. 70 dakika bu tempoyu sürdürdü. Tek başına bir takım gibiydi.

        4 gol atan, Siyah-Beyazlıların 3 topu direkten döndü. Bir şutu ise çizgiden Caner çıkardı.

        Geçen sezon Kasımpaşa’da attığı gollerle adından söz ettiren Muleka, ilk golüyle tanıştı. Bu oyuncu kenardan çok ceza alanı içerisinde daha etkili. Teknik direktör Ismael, bu konuda nasıl düşünür bilemeyiz. Çift santrafor oynatıldığında daha başarılı olacağını görecektir.

        Galatasaray’dan Diagne’yi kadrosuna katan, İtalyan Pirlo’yu takımın başına getiren Fatih Karagümrük, son 15 dakika top oynamaya çalıştı. Topa daha çok sahip oldular. İyi paslar yaptılar. Diagne ile bir de gol attılar. Genel olarak kötü bir performans sergilediler. 15 dakikalık iyi oyunla sonuç almaları çok zor.

        Karşılaşmanın son anlarında Beşiktaş yorgunluk sonucu oyundan düştü. Orta alan fiziksel olarak mücadeleyi sürdüremedi. Bu anlarda teknik kadro gerekli hamleleri yapmakta gecikti. Muazzam bir ilk yarıdan sonra, ortaya çıkan görüntü düşündürücüdür.

        Takımın aynı tempo ve üstünlüğü son ana kadar sürdüremeyişi fiziksel bir sorun olabilir. Ancak bu anlarda işi çözecek kişi elbette teknik direktördür. Maç 4-1 bitse de bu sorunu görmek gerekir.

        Siyah-Beyazlılar 60 dakikalık oyunu 90 dakikaya yayabilirse, karşısında tutunmak çok zor olur. Keyifli, heyecanlı, bol gollü maçlar izleyebiliriz.

        Diğer Yazılar