Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Austria Wien'i 4-1 yenerek Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

        İlk karşılaşmayı da 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, taraftarı önünde harika bir maç çıkardı.

        Portekizli teknik adam Jorge Jesus, elindeki geniş kadroyu iyi değerlendiriyor. Havuzdaki her oyuncu oynama şansı bulacağını biliyor.

        Futbolcular bu bilinçle her an hazır olmak için iyi çalışıyorlar. Oyunda kaç dakika süre alacaklarına bakmaksızın oynama isteğini içselleştirmişler.

        Oyuncuların motivasyonu sahaya da yansıyor. Futbolcular Jesus'a inanmış. O oda elindeki adalet kılıcını hak yemeden kullanıyor.

        İşte İrfan Can örneği ortada. Sezon başından bu yana çok fazla süre almayan İrfan, Austria Wien karşısında attığı gollerle kendini gösterdi. Attığı ikinci gol kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi. Kalecinin öne çıktığını gören İrfan'ın aşırtma vuruşu ağlara gitti.

        İzleyenlerin büyük zevk aldığı karşılaşma, tempo ve bol pozisyonları ile kolay kolay unutulmayacaktır. Değişim ve gelişimi ilke edinmiş Jesus, ofansif futbol felsefesini takıma aşılamış.

        İyi sonucun yanı sıra güzel oyunu da sahaya yansıtmak isteyen Portekizli teknik adam, izleyenlerin zevk alması için sürekli atak oyunu benimsemiş. Sarı-lacivertli taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. Özlenen futbolu sahada görünce takıma olan inanç, güven ve başarıyı sahiplendiler doğal olarak.

        REKLAM

        Karşılaşma süresince oyundan düşmediler. Sürekli atak oynadılar. Rossi çok çalıştı. Forvet oyuncuları biraz daha dikkatli olabilseler fark çok artabilirdi. Atılan 4 gol kadar kaçanlar da vardı. Bol pozisyonlu bir maç vardı sahada.

        Savunma ilk kez hata yapmadan oynadı. Eleştirilen Peres bu kez başarılı bir oyun çıkardı.

        Sakatlıktan dönen Crespo, sahanın her yerindeydi. Takımın özgüveni oldukça yüksekti. Önde bastılar. Rakibin savunmadan çıkışını zorlaştırdılar. Oyun kurmalarına izin vermediler.

        Jesus'un düşüncesi, orta alanda gereksiz paslarla zaman kaybı yerine hep ileriye gitmekti.

        Oyuncular aldıkları her topu en kısa süre de hızla rakip alana taşıdılar. Akın akın gelen ataklar sonucu rahat pozisyona girdiler.

        Fenerbahçe'de bir gerçek daha ortaya çıktı. Her oyuncu gol atabilir. Wien karşısında bunu bir kez daha gördük.

        Güzel bir futbol gecesinde birbirinden şık goller izledik. Fenerbahçe’nin galibiyeti yanı sıra göze hoş gelen futbolunda Mister Jesus'un katkısını görmemezlikten gelemeyiz. Bu oyun anlayışı ile sarı-lacivertliler bu sezon gol rekoru kırabilir…

        Diğer Yazılar