Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe sezonun ilk yenilgisini aldı.

        Ligde gol yemeyen Konyaspor, Eskişehir'de oynanan karşılaşmayı tek golle kazanırken, sarı-lacivertlilerden daha etkili bir oyun çıkardı.

        İlginç bir maç izledik. Mücadelenin 22. dakikası dönüm noktası oldu. Topun olmadığı bir pozisyonda Valencia ile Adil Demirbağ arasında yaşanan bir tartışmada, Valencia'nın yaptığı hareketi orta hakem Arda Kardeşler kırmızı kartla cezalandırdı. VAR hakemi Koray Gencerler de Arda Kardeşler'in kararını onayladı. Anlamsız, gereksiz, saçma, hatta vurdumduymazlık sonucu yaşanan bir hareket sonucu Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Üst düzey bir oyuncunun yapmaması gereken bu hareket, yalnız kendisini değil tüm takımı cezalandırdı bir anlamda.

        Teknik direktör Jesus, 10 kişi kalan takımını yeniden kurgulayıp, taktiğini değiştirdi. Lemos'un yerine Serdar Dursun'u oyuna alan Portekizli teknik adam, ikinci yarıya da İrfan Can ve Osayi değişikliği ile başladı.

        Konyaspor, 10 kişi kalan rakibi karşısında daha etkili olmak istedi. Ancak başarılı olamadılar. Sürekli ofsayta düştüler. Maç zevksiz, temposuz bir hal aldı.

        Karşılaşmanın 54. dakikasında Konyasporlu Adil Demirbağ, Osayi'ye sert faul yaptı. İkinci sarı karttan kırmızıyı görüp oyun dışı kaldı.

        Fenerbahçe adına bulunmaz bir fırsat doğmuştu... 10'a 10 oynanacak karşılaşmada iyi bir mücadele edecekleri beklendi. Taraftarın bu umudu gerçekleşmedi. Konyaspor çok mantıklı bir taktikle, savunmayı iyi kurdu. Uzun toplarla gol aradı. Bu düşüncelerini de gerçekleştirdiler. Bir orta ve Muhammed'in kafa şutu ile öne geçtiler. 66. dakikada gelen gol sonrası telaşlanan, şaşıran sarı-lacivertli oyuncular iyi oyun yerine daha da kötü oynamaya başladı. Doğru dürüst bir paslaşma göremedik. Orta sahanın verimsiz oluşu, forvet oyuncularına da yansıdı. 90 dakika bittiğinde elde tutulur bir pozisyon yoktu.

        Buna karşın Konyaspor'un bir topunu kaleci Altay önlerken, bir şutları da direkten döndü.

        Şaşırtıcı bir sonuç alan Fenerbahçe, Valencia'nın kırmızı kartla oyun dışı kalmasını ve takımı eksik bırakmasını yenilginin nedeni olarak gösterirse büyük bir yanılgıya düşer.

        İyi oynamadılar. Pozisyona giremediler. Doğru dürüst orta yapamadılar. Yavaş kaldılar. Formaya yakışmayan bir mücadele sergilediler. Jesus’un bu yenilgiden çıkaracağı dersler olacaktır. Öncelikle savunma kötü olduğunu bağırıyor. Orta alan oyunda yok. En önemlisi bu tür savunma yapan takımlara karşı kurtarıcı golcü yok.

        Yeni transfer Pedro ise ilk maçında bir varlık gösteremedi. Teknik direktör Jesus'un kalitesini bilmeyen yok. Sahadaki oyuncuların kalitesi ise tartışılır.

        Yenilginin faturasını bir tek Valencia'ya kesmek ne kadar doğru olur?

        Bu yenilginin sorumlusu oyun olarak vasatın üzerine çıkamayan tüm takımdır...

        Diğer Yazılar