Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        UEFA Avrupa Ligi grup maçında Rennes'le 3-3 berabere kalan Fenerbahçe muhteşem bir geri dönüş yaşattı.

        Karşılaşmanın 30. dakikasında 3-0 geriye düşen Sarı-Lacivertliler, “her şey bitti” derken küllerinden doğan bir mücadele örneği gösterdi.

        Avrupa maçlarında üstelik çok formda bir rakip karşısında oyunun henüz ilk bölümünde 3 gol yemek, ardından maça ortak olmak öyle kolay bir iş değil.

        Bu başarı evet kesinlikle başarı diyeceğimiz sonuç, Fenerbahçe tarihine “harika geri dönüş” diye yazılacaktır.

        Tarihi bir maç diye nitelendireceğimiz karşılaşma kolay kolay unutulmayacaktır.

        41. dakikada Valencia’nın golüyle birlikte oyuna hakimiyetini koyan Sarı-Lacivertiler, son dakikaya kadar olağanüstü bir mücadele verdi.

        Özellikle ikinci yarı oyun rakip takımın sahasında oynandı. Rennes, 3-1'i korumayı düşündü. Fenerbahçe’nin baskısı karşısında atak şansı bulamadılar. 3 gol attıkları takım bambaşka bir görüntüye dönüşmüştü. Şaşırdılar doğal olarak. Maçın bir an önce bitmesi için zaman geçirmeye yönelik hareketler yaptılar.

        Buna karşın topu sürekli oyunda tutmak isteyen bir takım vardı. Jesus yine beklenileni yaptı. 4 oyuncuyu aynı anda oyuna aldı. Alioski, Zajc, Emre Mor ve Batshuayi 61. dakikada oyuna girdi.

        Sonradan oyuna giren Zajc ve Emre Mor’un golleri gerçekten harikaydı. Maç biraz daha oynansa galibiyet golü gelecekti.

        Karşılaşmanın ilk yarısından yenilen 3 golde, savunma hatası vardı. Jesus ve teknik ekibi, Rennes’in çok hızlı oyunculardan oluştuğunu elbette biliyorlar. Topla oynamak yerine topu oynatıyorlar. Fırsat bulduklarında ise cezayı kesiyorlar. Aynen öyle oldu. Savunma yerleşmeden kazandıkları topları iyi değerlendirdiler. Son vuruşlarında çok başarılıydılar.

        Buna karşın bir önlem alınmalıydı. Bazen 3’lü savunma bu durumlarda çaresiz kalabiliyor. Aslında Sarı-Lacivertlilerin kolay gol yediğini biliyoruz. Tek avantajları, her koşulda gol atan bir oyuncu grubuna sahipler.

        İkinci yarı, yapılan hamleler oyuna canlılık ve tempo kazandırdı. Emre Mor, Arda gibi bireysel yetenekleri yüksek oyuncular rakibi şaşırttı. Çok kalabalık bir savunma içerisinde fırsat bulmak gerçekten zordur.

        Futbolcular isteği, oyunda diri kalışları, fiziksel gücü, kazanma arzusu iki golün gelmesindeki en büyük etkendi.

        Son bölümde, pes etmeyen, yılmayan, mücadeleyi bırakmayan, hata yapmamaya özen gösteren, yardımlaşmayı ilke edinen Fenerbahçe vardı sahada. Kazanma arzusunu ortak bilinç olarak ortaya koyan Sarı-Lacivertli oyuncular, 50 dakika müthiş bir oyunla geri dönüşü sağladılar.

        Bu sonuç, Fenerbahçe’yi grup birinciliğine götürecektir.

        Diğer Yazılar