Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sahasında Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, oyun olarak da taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

        Şampiyonluk mücadelesi veren bordo-mavililerin Fenerbahçe'yle olan puan farkı, sarı-lacivertlilerin kazanması durumunda 7'ye çıkacak.

        Haftaya oynanacak Ankaragücü maçında Trezeguet ile Bakasetas’ın cezalı oluşu da önemli bir sorun olarak gözüküyor.

        Karşılaşmaya iyi başlayan, arka arkaya iki de gol bulan Trabzonspor, galibiyeti koruma duygusu ile coşkusunu yitirdi.

        İlk yarıyı 2-1 kapatmaları, rakip Konyaspor’u umutlandırdı.

        İkinci yarı, oyunun temposu ve mücadele gücü daha yüksekti. Özellikle, Konyaspor 10 kişi kalınca baskıyı artırdılar. Uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştılar.

        Sahasında 30 maçtır yenilmeyen Trabzonspor, yine mağlup olmadı. Ancak beraberlik takımı da taraftarı da mutlu etmedi.

        Trabzonspor’da çok net olarak ortaya çıkan bir savunma sorunu olduğu. Bir diğer sorun ise, orta sahanın pas trafiğinde vasatın altında kalışıydı.

        Organizasyon tam olarak yapılamadı. Tüm umut, iki futbolcunun bireysel becerisine kalmıştı. Trezeguet ve Bakasetas’ın performansına dayalı bir anlayış sonuç almaya yetmedi.

        Takım oyununda olmayan, kendi kişisel çabası ve bencil diyebileceğimiz bir anlayışla oynayan Trezeguet, takıma yarar yerine zarar verir haline geldi. Aldığı her topu ileri götürmek isteyen, kaleye şutu düşünen, yardımlaşma ve pas oyununu yok sayan Mısırlı oyuncu mutlak uyarılmalı.

        Bordo-Mavili takımın forvet hattı istenileni vermekten çok uzaktı. İki penaltı golü dışında doğru dürüst pozisyon yoktu. Gomez, rakip ceza sahasında hiç topla buluşmadı. Vasatın altında kaldı. Oyundan çok geç çıkarıldı.

        Bana kalsa, yedek kulübesinde olmalıydı. İç saha maçlarında Umut, çok yararlı olabilecek bir oyuncu. Gole yatkınlığı daha üst düzeyde. Abdullah Avcı, ısrarla aldığı Umut’a şans vermeli. Bu genç oyuncu çabuk küsen, yedek kaldığında özgüvenini yitiren bir yapıya sahip. Biraz ilgiyle gerçek kimliğine kavuşacaktır.

        Ayrıca, 4 stoper özelliği olan savunma hattı da sıkıntılıydı. Orta alan pas oyununda olmayınca beklenti uzaktan şutlara kaldı.

        Kaldı ki, Konyaspor iyi savunma yapan az gol yiyen bir takım. 2-0’dan sonra kontra toplarla gelecekleri belliydi. Buna karşın bir önlem alınamadı.

        Çekişmeli bir maç izledik. Genel olarak, oyun kalitesi ve temposu düşüktü. Sonuca endeksli bir mücadele vardı. Son anlar karambole dönüştü.

        Son 20 dakika 10 kişi oynayan Konyaspor karşısında elle tutulur bir gol pozisyonu olmayışı Abdullah Avcı’yı düşündürüyordur. Avcı, ya elinde ki kadroya göre bir plan düşünecek, ya da bu takıma takviye yapılacak. Yoksa, bu oyun şampiyonluk hedefi için yetersiz kalır…

        Diğer Yazılar