Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gaziantepspor ile berabere kalan Beşiktaş’ın oyunu da, saha dizilişi de beğenilmedi.

        Teknik direktör Şenol Güneş, özellikle orta saha seçimi konusunda şaşırtıcı bir karar almıştı.

        39 yaşında ki Atiba ile Necip’i yan yana oynatan Şenol Güneş’in amacı savunma güvenliğini sağlamaktı. Bu anlayış mantıklı olabilir.

        Ancak, iki savunma oyuncuyu yan yana oynatmak üretimin yapılamamasına neden oldu. Orta alanda pas trafiğini yürütecek, forvete top taşıyacak görevi tek bir oyuncuya yüklerseniz sonuç sıfıra sıfır olur. Gedson tek başına kaldı. Çok iyi oynamasına rağmen yanında ikinci bir isim yoktu. Böyle olunca pozisyona girmekte zorlandılar.

        İlk 45 dakika kalite olarak vasatın altındaydı. Gaziantepspor da rakibinin hatalarını bekleyince zevksiz, seyirciyi uyutan bir maç izledik.

        Şampiyoluk hedefi olan Beşiktaş’ın aldığı bir puan hiçbir işe yaramadı. Lider Fenerbahçe’nin yenildiği haftayı galibiyetle kapatmak çok önemliydi. Bulundukları yerden yukarılara tırmanmak adına 3 puanın değerini anlamadılar. Kazanmak, kazanmak tek amaç olmalıydı.

        Şenol hoca, ikinci yarı bu yanlıştan döndü. Salih’i sahaya sürerek forvetin daha etkin olmasını düşündü. Gerçekten, ilk yarıya göre farklı bir Beşiktaş izledik. Özellikle kenar ortaları tehlikeli oldu.

        Beklerin oyuna girmemesine rağmen, orta sayısı arttı. Weghorst’un attığı beraberlik golü beklenen kenar topu ile geldi.

        Beşiktaş’ın kötü oyunu düşündürücüdür. Antalya kampının iyi geçtiği öne sürülüyordu. Fakat, motivasyon olarak bir sorun olduğu ortada. Takım ya izi hazırlanmıyor ya da başka bir sorun var.

        Takımın performansı bir yana, sahaya çıkan kadro seçimin de ki tutumu nedeniyle Şenol Güneş’in eleştirilmesi oldukça doğal.

        Maçın hakkı beraberlikti. Sonuç olarak birer puan her iki takıma da fazla bir şey kazandırmadı.

        KIRMIZI KART VERİLMELİYDİ

        Karşılaşmanın en önemli pozisyonu 24.dakika da yaşandı.

        N’Koudou, rakibi Kitsiou’ya kafa attı. VAR’ın uyarısına rağmen orta hakem sarı kartla geçiştirdi. Elbette, bu karar şaşırtıcıydı. Yüz de yüz kırmızı kart olması gereken bu hareket maçın sonucunu da kesinlikle etkiledi. Siyah-Beyazlılar 10 kişi kaldığında bambaşka bir senaryo izlemek mümkündü.

        Diğer Yazılar