Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZETELERDE okudum, Seyyal Taner geçenlerde katıldığı bir TV programında Barış Manço’nun, kendisine ‘platonik âşık’ olduğunu söylemiş.

        Gerçi o döneme şahitlik eden usta gazeteci Şenay Düdek daha önce buna benzer bir açıklama yapmış, 1978 yılında Manço’nun, Seyyal Taner’in kapısına her akşam bir kırmızı gül bıraktığını söylemişti; her ikisinin de bekâr olduğunun altını çizerek. Ancak 1978 önemli bir yıl çünkü tam da 1978 yazında Barış Manço, Lale Manço ile evleniyor. O yüzden merak ettim, “Barış Manço aslında Seyyal Taner’e âşıkmış, gitmiş Lale Hanım’la mı evlenmiş?” dedim ve programı internetten izledim.

        BİR KİMYA VARMIŞ

        Yok, Seyyal Hanım hiç öyle bir şey söylemiyor. Bu yaşananların üzerinden tam 38 yıl, Barış Manço’nun vefatından da 17 yıl geçtikten sonra sorulan soru üzerine diyor ki “Hiçbir zaman aşka dönüşemedi ama karşılıklı beğeni, sevgi vardı. Bir kimya vardır, o sizi çeker. Bu kimya, Barış’la benim aramda vardı ama hiçbir zaman aşka dönüşemedi. O sadece ifade olarak, çekim olarak, aramızda yaşanmış bir şey olarak, çok da saygın bir şey olarak kaldı.”

        Bu duyguların günümüzdeki tanımı, ‘elektrik’.

        Kadınlar çok sever tamamlanmamış hikâyeleri yüceltmeyi. Çoğu kadının literatüründe hoşlanma, beğenme, ilgilenme hallerinin genel adı ‘aşk’ maalesef ama Seyyal Taner bunun sadece bir ‘elektrik’ olduğunun farkında.

        Aşkı bu kadar dile düşürmesek keşke...

        Yılmaz Erdoğan sürprizi

        SİZ de benim gibi, “Hep aynı yerlere gidiyor, aynı şeyleri yapıyoruz, yok mu farklı bir şey?” diye düşünüyorsanız, kendim için hazırladığım ‘alternatif etkinlik’ listesine bir göz atın bence.

        KOMEDİ VE SANAT FESTİVALİ

        İlki, 23-25 Eylül arasında düzenlenecek olan İstanbul Comics&Art Festival (ICAF). İstanbul Kadıköy’de Saint Joseph Tesisleri’nde düzenlenecek olan ‘Komedi Festivali’nde çizgi roman, graffiti ve animasyon başta olmak üzere görsel sanatın farklı dalları buluşacak. Katılımcılar kendi çizgi romanını yaratabilecek. Dileyenler workshop çalışmalarından animasyon film gösterimlerine, canlı graffiti performanslarından ustalara saygı söyleşilerine kadar pek çok etkinliğe katılabilecek.

        Festivale, çizgi roman dükkânları, yayınevleri, mizah dergileri ve sahafların yanı sıra çizgi roman, graffiti ve animasyon sanatçıları da katılacak. Biletler Biletix’te 15 liradan satışa çıktı.

        ‘GÜLDÜR GÜLDÜR’ DE VAR

        İkinci etkinliğimin adı da ‘Komedi Festivali’ ama içerik olarak diğerinden çok farklı. Onu da kasım ayının programına yazın. BKM, Türkiye’de ilk defa uluslararası bir komedi festivaline ev sahipliği yapacak. Sloganıysa ‘Söyleyin de beraber gülelim!’. 16-20 Kasım tarihlerinde BKM Tiyatro, BKM Mutfak, Zorlu PSM, Uniq Hall ve Uniq Mutfak’ta gerçekleştirilecek.

        Boş konuşmayı bir sanat biçimine dönüştürmüş olan Eddie Izzard’ın yanı sıra, Maz Jobrani, Ennio Marchetto gibi uluslararası isimlerin katılacağı festivalde ‘Güldür Güldür’ ve BKM Mutfak gösterileri de izleyeceğiz. Komedi filmleri seçkileri ve Kemal Sunal sergisi de festivalin henüz hiç duyurusu yapılmamış sürprizleri arasında.

        Festivalin sürpizlerinden biri de Yılmaz Erdoğan’ın performansı olacak. Erdoğan’ın 1998 yılındaki ‘Cebimde Kelimeler’den sonra ilk kez tek kişilik bir gösteri sahnelemesi bekleniyor.

        TERAPİ GİBi GELECEK

        Üçüncü etkinlik orada olana terapi gibi gelecek olan 17. Antalya Piyano Festivali. 21 Eylül-14 Ekim arasında düzenlenecek, sanat yönetmenliğini Gürer Aykal’ın üstlendiği festivalde, yerli ve yabancı sanatçılar birlikte sahne alacak. Akdeniz Filarmoni Orkestrası ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği sanatçılar arasında Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Rachlin, Darell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati gibi alanlarının yıldız isimleri var.

        Diğer Yazılar