Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EMNİYET Genel Müdürlüğü sonunda çok doğru bir karar almış ve ‘Narkotik operasyonlarında yakalanan kamuoyunca tanınan kişilerin afişe edilmemesi’ maddesini acil eylem planına eklemiş.

        Benim bu konudaki fikrim sabit. Televizyon programlarında da yazılarımda da hep aynı şeye vurgu yaptım. Özellikle ünlü, başarılı ve sevilen sanatçıların isimlerinin kamuoyuna ifşa edilmesinin faydadan çok, zararı var.

        Algısı tam olarak gelişmemiş herhangi biri, uyuşturucu kullanmasa dahi, çok sevdiği, takdir ettiği bir ismin uyuşturucu kullandığını öğrendiğinde, “Demek ki bu uyuşturucu kötü bir şey değil, bak o da kullanıyor ve ne güzel işler yapıyor” yanılgısına düşebilir.

        Beyin bir kez, “Uyuşturucu anlatıldığı gibi kötü değil aslında”yı kaydederse, artık o kişi de potansiyel kullanıcı olur.

        HATA NEREDE BAŞLIYOR?

        Çeşitli araştırmalar yapılıyor ve Türkiye’de uyuşturucu kullanımının 9-10 yaşlarına indiği açıklanıyor. Benim aklım da bunu almıyor. Bir çocuk bile uyuşturucuya alıştırılıyorsa, daha da fenası kolayca uyuşturucu madde bulabiliyorsa burada Emniyet başta olmak üzere tüm ilgili kişilerin ve makamların “Biz nerede hata yapıyoruz?” diye düşünmesi gerekli.

        Daha bu ay bir emniyet müdür yardımcısının uyuşturucu ticaretinden açığa alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ülkemizde Deniz Seki’yi istersen bir ömür hapislerde çürütsen kime ne fayda...

        Yaşar söyledi, Ertuğrul Ateş çizdi

        HEM sanatın her dalına duyduğu aşka hem de insanlığına kefil olduğum Yaşar, önceki gün Zorlu PSM’de sanat adına yepyeni bir dönem başlattı. Çok sevdiği ressam Ertuğrul Ateş’le birlikte sahneye çıkan Yaşar 2.5 saat boyunca şarkılarını seslendirirken, Ateş de Yaşar’ın şarkılarının kendisine hissettirdiklerini tuvale çizerek eşzamanlı ve eşsiz bir sanat gösterisine imza attı.

        Müzikte 20’nci yılını dolduran Yaşar’ın şarkılarını dinlemek de uluslararası alanda Türk resim sanatını en iyi şekilde temsil eden Ertuğrul Ateş’in resim yapışını izlemek de Zorlu PSM’yi dolduran sanatseverler için paha biçilmez bir deneyim oldu.

        Umarım, şiiri de çok sevdiğini bildiğim Yaşar, birkaç hafta sonra çıkacak olan yeni albümünün konserlerinde farklı sanat birleşmelerini devam ettirir.

        Not: Gecenin sonunda Ateş, o tabloyu Yaşar’a ithaf eder sandım ama kendisi tercihini eşi Buket Ateş’ten yana kullandı...

        Diğer Yazılar