Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsanın fikri neyse sanal ortamda da tiklemesi o olurmuş diyerek bugünkü yazıma başlamak istiyorum. Son günlerde çoğu kadın arkadaşımla konuştuğumda bir bakıyorum hepsi aynı dertten muzdarip: Birlikte oldukları partnerlerinin sosyal medya davranışları.

        Gelişen teknoloji karşısında bocalayan hovarda erkek becerileri veya beceriksizlikleri günümüzün kanayan yarası. Arkadaşlık siteleri bir ara moda olmuştu, çok kaliteli adamların çok kalitesiz sebeplerle kadınlarla tanışmayı amaçladıkları bu uygulamalarda arkadaşlarının eşlerini görenler bazen şaşkınlık yaşardı. Tanıdığım bir arkadaş kendisine böyle bir istihbarat geldikten sonra sahte bir profille bir gün boyunca kocasıyla yazışmış, sonra da adamın “hadi artık kamera açalım, yakınlaşalım” taleplerini karşılıksız bırakmamıştı.

        Bu olaydan sonra kafamdaki deli sorular arasında evli bir erkeğin bir arkadaşlık sitesinde ne aradığı, neden İzmir gibi büyük ama yine de çapkınlık için küçük bir şehirde gerçek resmini kullandığı, kendisinden yaşça epey küçük gözüken ve tanımadığı bir kadınla neden bu kadar uzun konuştuğu, sonra da karşısındaki kadının eşi olduğunu anlamasıyla nasıl sıvama hareketlerinin başarılı olacağına inandığı bulunmakta. Merak edenler için söz konusu çift boşandı.

        SOSYAL MEDYA

        ABD’de yapılan bir araştırma, boşanmakta olan çiftlerin avukatlarının yüzde 81’inin Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarındaki aktiviteleri karşı taraf aleyhine kullandıklarını göstermiş. Başka bir araştırmada yetişkinlerin yüzde 20’sinin Facebook’u flört için kullanmakta olduklarını tespit etmiş. Elbette durum böyle olunca bir partnerin sosyal medya aktivitesi oldukça önemli bir ayrılık sebebi oluşturabilmekte. Bir araştırmaya göre interneti kullanan erkeklerin yüzde 73’ü ve kadınların yüzde 80’i sosyal medya kullanmakta. Bu da günümüz ilişkilerinde sosyal medya çapkınlıklarını ayrılık ve ilişkilerdeki huzursuzluklarda en üst sıralara taşımakta. Üstelik sanal ortam anonim ve belirsizliklerle doluyken yukardaki hikayede bahsettiğim gibi karşınıza kimin hangi niyetle çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. Bazen aşk için bazen dolandırmak için bazen de beceriksiz bir çapkını yakalamak için sosyal medya kullanılabilir. Geçenlerde Adriana Lima’nın fotoğrafını profil resmi yapan bir kadına, “çok güzelsiniz Hacer hanım” diye mesaj atan bir sazan dolandırılmaz mı? Bal gibi dolandırılır, üstelik de müstahak...

        SAĞLIKLI İLİŞKİLER

        Sosyal medya artık gerçek dünyadan farklı bir yaşamı bizlere sunarken ikili ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütmek isteyenlerin bu uygulamaları kullanırken davranışlarına dikkat etmeleri gerekir.

        Sağlıklı ilişkilerde bir tarafın Sherlock Holmes’a soyunmadığı, diğer tarafın da eşini rencide etmeyen ve onurlandıran davranışlarda bulunduğunu hatırlatarak, sanal çapkınlarla vakit yemeyin derim. Salın onlar Adriana Lima profilli Hacer’lerle internette konuşsunlar, sonra da kızcağız bir yerde mahsur kaldı diye Süperman misali Türkiye dışında bir bankaya yükselmekte olan dolar ve avro yatırsınlar.

        Diğer Yazılar