Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR paravanın böldüğü stüdyoda, birbirlerini görmeden sorular sorarak flörtleşen kadınlarla erkekleri izlemek eğlenceliydi. Paravan açıldığında yüzlerdeki şaşkınlığı görmek komikti ya da ne bileyim 20 yıl önce yapacak başka işimiz yoktu herhalde!

        Bir eve kapatılan kadınlarla erkeklerin 24 saatini kameralarla izlemek, ne yedip içtiklerini, nasıl uyuduklarını, nasıl dedikodu yaptıklarını gözlemek heyecanlıydı bir zamanlar...

        Gelinlerle kaynanalar yüzünden ekran başında ikiye bölünen aileler de pek umrumuzda değildi işte, sonuçta hoşça vakit geçiriliyordu.

        Salonda oturmuş bir yandan portakal soyup yiyor bir yandan kameralara evlerinin mutfaklarını açan ve birbirlerinin yaptıkları yemekleri için olmaz hakaretler eden insanlarla bir masa etrafında günümüzü gün ediyorduk çok değil 5-10 yıl önce...

        Genci yaşlısı onlarca insan stüdyolara kurulmuş tribünlerde kendine kısmet beklediği programlara geldiğinde ipin ucu kaçmış, iş işten geçmişti artık...

        İnsanlar canlı yayında birbirlerinden 'elektrik alamıyordu' ama maşallah programlar reytinge reyting demiyordu.

        HEM BİZ HEM YAPIMCILAR COŞTU

        Sıradan insanlarla başlayan programlara “Hıyarım var” diyene tuzlukla koşan ünlülerimiz de dahil oldu bir süre sonra.

        Şarkılarıyla âşık olduğumuz, sevgililerimizle filmlerine gittiğimiz ünlüler bir eve kapandı ve üzerlerindeki o ucuz yaldızlar döküldü bir bir... Çiftlikte inek de sağdılar, sirkte palyaçoluk da yaptılar. Buz pistinde karizmalarını çizdirip bir yandan da tüm yeteneksizlikleriyle samba, çaça diye iki reyting birkaç ekstra için kıvırdıkça kıvırdılar.

        Vehasıl kelam bizim gözetlemekten, gözetlenmekten, birilerine laf sokmaktan, taraf olmaktan, 15 dakikalık şöhretten, birkaç satır haber olmaktan başımız döndükçe sağolsun yapımcılar da coştukça coştu...

        Kâh kuleden havuza atlattılar, kâh ıssız (!) bir ada aç susuz bıraktılar tüm halkı..

        Nihayetinde önceki pazartesi akşamı İngiltere'de Channel 4’da bu işin b.ku çıktı afedersiniz!

        EN ÇIRILÇIPLAK HALİN EKRANDA

        ‘Naked Attraction’ (Çıplak Cazibe) programına katılanlar bu tür yarışmalarda ‘insanın en çıplak hali’yle ekrana geldiği algısının yalan olduğunu vurgulamak istercesine daha birinci dakikadan itibaren yarışmacıları ‘çırılçıplak’ soymaya karar vermiş.

        En son yapılacak şeyi en başta yapan kadın ve erkek yarışmacı, 'çırılçıplak' buluşup önce birbirlerinin vücutlarına bakıyor, beğenirlerse ‘gerçek aşkı bulmak’ için flörtleşme aşamasına geçip giyiniyorlar. Her bölümde her yarışmacı 6 ‘vücutla’ buluşup içlerinden birini seçerek yoluna devam ediyor.

        Yarışmanın sunucusu Anna Richardson, “Limit falan yok, her şey ama her şey ortada olacak” diyor program için.

        İnternette bazı ünlü porno sitelerinin bu tür yarışmalar yaptığını biliyorum ama İngiltere'nin en büyük TV kanallarından birindeki böyle bir yarışma işin bundan sonrası için kafamı karıştırdı.

        Her ne kadar televizyonlardaki şiddet, cinsellik vb. gibi içeriklere sahip programları izleyip değerlendiren MediaWatch derneği, “Bugüne kadar yayınlanmış en kötü program. Tavsiye edilecek hiçbir şey yok” dese de İngilizler pek öyle düşünmemiş.

        Programın ilk bölümünün yüzde 9.1 share oranıyla 1.4 milyon kişi tarafından izlenerek en büyük rakibi ‘Big Brother’ı geride bıraktığını da görünce içimden ‘Umarım bizim yapımcılar görmemiştir’ diye geçirdim doğrusu:)

        Twitter’dan, Facebook’tan gelen binlerce tepkiye karşı ise kanalın yöneticileri, “Bu Tinder neslinin cinsel çekiciliğe bakışını anlamaya çalışan hafif bir flört programı” diyerek kendilerini savunmuş.

        TV DAHA NE KADAR BATABİLİR?

        Ünlü televizyon yazarı Brian Viner’ın, dün ‘Naked Attraction’ı değerlendirdiği yazısının başlığı ‘TV daha ne kadar batabilir?’di.

        Reytingin aslanın ağzında olduğu, yapımcıların reytinglerini taştan çıkardıkları bugünlerde ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum doğrusu.

        Neyse, Allah’tan bizde bu ‘Naked Attraction’ gibi programlar yok, olamaz da...

        Biz bugünlerde televizyonlarımızda aşağılık darbecilerin, hain suikastçıların nasıl yakalandığını anbean canlı yayınlarda izliyoruz.

        Diğer Yazılar