Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜÇÜK mutluluklar peşinde koşarken büyük hayallerin içinde yolumu kaybediyorum. “Şu köşeyi dönünce, bu kapıyı açınca bulacağım” dediğim ‘o büyük hayalin’ peşinde helak olurken hangi yöne gideceğimi bilemediğim bir dörtyol ağzında kalakalıyorum. Sonunda hem ‘o büyük hayalime’ ulaşamıyorum, hem de yanıbaşımda duran küçük mutluluğu elimden kaçırıyorum. Gerisi ben ve uçsuz bucaksız mutsuzluğum...

        İşte tam da bu yüzden son birkaç gündür ne zaman “Yılbaşı çekilişinde 60 milyon lira bana çıkarsa...” diye başlayan boş bir ‘hayal’ muhabbeti başlasa ellerimi başımın arasına alıp ortamdan koşarak uzaklaşıyorum.

        ‘Ağzında altın kaşıkla’ doğan yüce insan Montaigne, “Talih insana bütün nimetleri verse, onları tadabilecek bir ruh gerekir. Bizi mutlu eden, bir şeyin sahibi olmak değil tadına varmaktır” diyor.

        Tadına varamayacağım ‘o büyük hayal’ yüzünden beni mutlu edecek şeyleri ıskalıyorum... Kabul edin sadece ben değil siz de ıskalıyorsunuz aslında. Hepimiz, ‘Saadeti bir yük gibi sırtında taşıyıp ilk fırsatta bir yol kenarına bırakan, oysa ıstırabın içinden sürüne sürüre geçmeye bayılan’ kuş beyinli ‘hayalcileriz’ işte...

        4 DAKİKA 4 SANİYE MUTLULUK

        Candace Payne, geçen mayısta çıktığı alışverişte mağazada gözlerinin içine bakan ‘küçük bir mutluluk’ satın aldı. Ne çocukları ne eşi için... Hiç de ihtiyacının olmadığı, sadece ama sadece kendisini mutlu etmek için, küçük bir doğum günü hediyesi... Hayranı olduğu ‘Star Wars’ filmlerinin ‘yürüyen halısı’ Chewbacca’nın maskesi! Candace, maskeyi o kadar sevdi ki AVM’den çıktıktan sonra otomobiline bindiğinde aklına bir fikir geldi.

        Madem maske kendisini bu kadar mutlu etmişti, bunu arkadaşlarıyla paylaşmaya karar verdi.

        Sağından solunda insanlar geçerken telefonunun kamerasını açtı, torpido gözünün üzerine yerleştirdi ve kendisini kaydetmeye başladı: “Yeni aldığım bir şeyi sizinle paylaşacağım için çok heyecanlıyım...”

        Maskeyi kutudan çıkardı. Taktı. Bir AVM’nin otoparkında, bir arabanın içinde, tek başına bir insan ne kadar mutlu olabilirse o kadar, ne kadar gülebilirse o kadar gülerek 4 dakika 4 saniyelik bir video çekti.

        Ve ‘bu küçük mutluluğu’ Facebook’ta arkadaşlarıyla paylaştı.

        164 MİLYON KEZ İZLENDİ

        Büyük hayallerin peşinde koşup burnunun dibindeki küçük mutlulukları ıskalayan önce yüzler, sonra binler, sonra on binler, yüz binler, milyonlar, on milyonlar, yüz milyonlar Candace’ın ‘küçük mutluluğuna’ ortak oldu.

        Candace’ın sadece kendisini mutlu etmek için aldığı maske ve o ‘mutlu’ 4 dakika 4 saniyesi dünyanın dörtbir yanına yayıldı.

        ‘O küçük mutluluk’ büyük hayalleri solladı... Gazetelere haber oldu. ABD’nin en çok izlenen talk show’larında gösterildi.

        Ve Candace’ın ‘Chewbacca Anne’ videosu 2016’da dev Hollywood yıldızlarını, süperstar şarkıcıları, sporcuları, devlet adamlarını sollayıp Facebook’ta 164 milyon kez izlenerek yılın en çok izlenen videosu oldu. Bugüne kadar hiçbir video onun kadar izlenmemişti üstelik... Küçük bir mutluluk büyük bir rekor kırdı.

        Candace Payne’in şu anda Facebook’ta 800 bin, Instagram’da 50 bin takipçisi var. TLC kanalı için ‘video blogger’ olarak program yapıyor.

        O gün arabadaki 4 dakika 4 saniye için “Hiçbir hesabı kitabı olmayan neşeli bir şeydi” diyor Candace ve ekliyor: “Bazen mutluluğun bizi küçük bir oyuna çağırdığını unutuyoruz...”

        2016’da yanından geçip gittiğimiz, dönüp yüzüne bile bakmadığımız küçük mutluluklara yeni yılda dört elle sarılırız umarım... 2017 ‘sahip olduğumuz şeylerin tadına vardığımız’ bir yıl olsun... Ben işe bir Chewbacca maskesi alarak başlayacağım :)

        Diğer Yazılar