Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU yazıda rol alacak isimleri baştan sayayım da emeklerine haksızlık olmasın! Murat Boz, Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Shia LaBeouf, Kevin Spacey, Christopher Plummer, Ridley Scott ve Megastar... Şimdi yazımıza geçelim... İyi okumalar. :)

        SAHNE 1: BEN ‘GALA’MAM!

        Murat Boz’un 4 albümü, toplam 2 milyon 70 bin 949 adet satmış mıdır? Son yıllardaki albüm satış rakamlarının yerlerde süründüğünü düşündüğümde pek sanmıyorum. Şarkıcı ‘Murat Boz’ un 4 albümü, 2 milyon satamazken ‘artist Murat Boz’un ‘Kardeşim Benim’ini izlemek için 2 milyon 70 bin kişi evlerinden kalkıp sinemalara gitmiş, bilet almış; filmi 2016’da ‘en çok izlenen’ 2. film yapmış.

        Yapımcı ara vermeden devam filmini çekmiş. Ama sonuç hüsran, 2. film ilkinin 4’te 1’i kadar ancak izlenmiş... Geçenlerde Murat Boz, ikinci filminin galasına neden gitmediğiyle ilgili, “Zaten biliniyordu. İşlerim vardı. Gala için 3 gün hazırlık lazım. Benim o kadar vaktim yok!” tadında bir açıklama yapmış.

        Yaptığı filmin galasına gidecek vakti olmayan Boz, geçen hafta Soner Sarıkabadayı’nın doğum günündeydi.

        Mesela merak ediyorum Daisy Ridley “Gala için 3 gün lazım. Vaktim yok” diyerek ‘Star Wars- Last Jedi’ın kırmızı halısına çıkmayıp bir arkadaşının doğum günü partisine gidebilir miydi?

        SAHNE 2: OYUNCUYUM BEN YA

        Murat Boz, oynadığı filme kayıtsızlığıyla büyük ‘bir ödülü’ hak ederken, son birkaç yıldır bir “Allah rızası için bir ödül” diye Los Angeles’ta kapı kapı dolaşmadığı kalan Jake Gyllenhaal’ın bahtsızlığı yürek burkuyor!

        ‘Nightcrawler’ için 30 kiloya yakın verip iğne ipliğe dönen, ‘Southpaw’da boksör olup verdiği kiloları geri alıp Şener Üşümezsoy gibi kaslanan, ‘Nocturnal Animals’ta perdede her göründüğünde “Oyuncuyum ben oyuncu” diye rol kesen Gyllenhaal, yeni filmi ‘Stronger’da Boston Maratonu’nda patlayan bombayla iki ayağını birden kaybeden Jeff Bauman olmuş... Heyhaaat; zavallı Jake bugünlerde birbiri ardına açıklanan ‘ödül adaylıkları’ndan birine bile aday olamamış. En son geçenlerde Altın Küre adaylıklarından eli boş döndü...

        Ödül için yırtınıp eli boş dönen isimleri alt alta yazsak burdan LA’ye yol olur. ‘I’m Still Here’ için 2 yıl çalışan Joaquin Phoenix mi dersin, ‘Fury’deki karakteri için dişini çektiren, yüzüne faça attıran, 4 ay yıkanmayan Shia LaBeouf mü ararsın... Ama işte nasipten fazlası olmuyor; çok da kasmamak lazım herhalde... Christopher Plummer buna çok güzel örnek...

        SAHNE 3: VARSA ÖDÜLÜNÜZ ALIRIM

        Kevin Spacey hakkındaki cinsel taciz iddialarını ilk duyduğunda usta yönetmen Ridley Scott’ın aklında sadece çekimi, montajı bitirip stüdyoya teslim ettiği ve 22 Aralık’taki vizyon tarihi için gün saydığı filmi ‘All the Money in the World’ varmış. Filmin ana karakterlerinden birini canlandıran Spacey’nin projeleri bir bir iptal olurken Scott, her şeyi bitmiş filmini ne yapacağını düşünüyormuş: “Böyle bir davranışa müsamaha gösteremezsin. Onun yaptıkları filmi de etkileyecekti. Bir kişinin yaptığı yüzünden diğer bütün insanların emeklerini çöpe atamazdık, bu kadar basit...”

        Usta yönetmen ekibiyle bir toplantı yapıp Spacey’nin tüm sahnelerini filmden atmış. 88 yaşındaki büyük oyuncu Christopher Plummer’ı arayıp durumu anlatmış ve rolü teklif etmiş. Diğer bütün oyuncuları, set ekibini yeniden çağırmış. İçlerinden hiçbiri Murat Boz gibi “Ama hazırlanmamız lazım. Başka işlerimiz var” demeyip filmi kurtarmak için koşa koşa gelmiş.

        Ve benzeri Hollywood’da daha önce pek görülmemiş bir iş yapılmış. ‘All the Money in the World’ün gösterimine 1 ay kala, 20 Kasım’da Plummer’lı sahneler için çekimler yeniden başlamış. Gündüz çekip gece sabahlara kadar montaj edilerek 9 günde tüm sahneler tamamlanmış. Film hazır hale getirilmiş...

        Ve büyük bomba! Bir ‘ödül’ için aylarca çalışıp 40 takla atan Jake Gyllenhaal ödül adaylığı listelerini gazetelerden okurken, çok değil bir ay önce evinde otururken pijamalarını çıkarıp Kevin Spacey’nin yerine sete koşan Christopher Plummer, ‘All the Money in the World’deki petrol milyarderi J. Paul Getty rolüyle 75. Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında aday gösterildi.

        SAHNE 4: MESLEKTAŞ!

        ‘Janti’ bir kıyafetle filminin galasına gitmeye bile vakti olmayan Murat Boz da ‘oyuncu’luk yapıyor, neredeyse sıfır hazırlıkla 88 yaşında kamera karşısına geçen Christopher Plummer da... Boz’a ülkemizde ‘profesyonel olmama konusunda ne kadar profesyonel olunduğunu’ gösterdiği için teşekkür ediyorum. Kelebek almaya Kırmızı Halı’dan değil de ‘mal kabül’den giden Megastar’ımıza da selam söylüyorum...

        THE END

        Diğer Yazılar