Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOLAY sanılan maçların zor olduğu dün bir kez daha tescillendi... Kağıt üzerinde Balıkesir’e fark atması gereken Beşiktaş’ın, Liverpool karşısında 120 dakika sonrasında gelen tarihi zaferde ne kadar efor sarf edip, zihinsel olarak nasıl geriye gittiğini dün akşam gördük. Buna rağmen yorgun “Kartallar” beklenenin üzerinde bir tempoyla oynadılar. Kemal Özdeş’in takımı ise haddini bilip Beşiktaş’ın üzerine gitmeyip bekleyince, özellikle ilk 45’te Siyah- Beyazlılar pozisyona girmekte zorlandı.

        Top Beşiktaş’ta iken tamamen kapanıp ileride Gökhan Ünal’ı bırakan Bal- Kes bu bölümde rakibinin top kayıplarıyla ciddi iki de tehlike yarattı. Balıkesir’in kapanmasıyla baskılı gözüken Beşiktaş, kilidi açacak golü bu yarıda penaltıyla buldu. Bu penaltının oluş dakikası çok önemliydi. Soyunma odasına beraberlik ile girecek olan Beşiktaş bu gol olmasa belki çok daha fazla enerji harcayacaktı. Ayrıca eşitlik Balıkesir’e de güven aşılayacaktı. Bu zorlanma anlarında Slaven Bilic, Liverpool’a karşı belki de koşu rekoru kıran Olcay’ı çok daha erken çıkarıp kan değişikliği yapmalıydı. Zira Olcay da haftalardır bir düşüş görülüyordu. Keza aynı düşüşü fazlasıyla yaşayan Sosa’nın da oyunda kalış süresi düşündürücüydü.

        Balıkesir’in direnci, Beşiktaş’ın beklediğinden fazla olunca Kırmızı- Beyazlılar, “Çıkmadık candan umut kesilmez” misali korkusuzca Beşiktaş’ın üzerine gelip olmadık bir baskı kurdu. Bu baskı Beşiktaş’ın beklemediği bir sonuca mal olurken zirve yolunda da çok önemli bir yara verdi. Açıkçası önemli galibiyetler sonrası rehavetin olacağını biliyor, Beşiktaş’ın kötü de olsa kazanacağını bekliyorduk. Ama ortaya tahmin edilemeyen bir skor çıktı.

        Ligde üst üste 5 puan kaybı hayra alamet değil! Brugge maçlarını da önümüze koyarsak bu takımın işinin kolay olmadığını, üst düzey maçları kaldıramayacağını düşünmeye de başlayabiliriz. Dün Balıkesir’in yerine Beşiktaş başka bir takımla oynasa sahadan mağlup da ayrılabilirdi.

        Balıkesir elindeki kadro ile mükemmele yakın oynadı. Bunda Kemal Özdeş farkı ortaya çıkmış. Kemal Hoca, Beşiktaş’ın durumunu bildiği için oyun sonuna kadar stratejisini iyi yaptı. Onlar da önemli 1 puan aldılar. Hatta son dakikalar da galip de gelebilirlerdi.

        Hesapta olmayan bu 2 puanlık kaybı Beşiktaş sezon sonu arayabilir. Fenerbahçe’nin berabere kaldığı bir haftada yine galip gelememek Beşiktaş’ın moralini de bozacaktır.

        Gecenin Beşiktaş adına en karlı yanı Opare’nin rüştünü ispatlaması oldu. Sahanın en iyisiydi. İngilizler’e karşı oynadığının aynısını tekrarladı üstüne üstlük kritik bir de gol attı. Beşiktaş için artık telafisi olmayan haftalar başlıyor. Önümüzdeki Sivas deplasmanı dönüm olacaktır. Burada da kayıp olursa lig yerine sadece Avrupa’yı düşünebilirler.

        JOSE SOSA

        Liverpool maçından sonra dün de tel tel döküldü. Ligin ilk yarısındaki performansından eser yok.

        GÖKHAN TÖRE

        Her zaman yaptığı gibi basit oynayıp sonuca gitmeyi deneseydi Beşiktaş’a bu maçı kazandırabilirdi.

        Diğer Yazılar