Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta ortaya atılan ilginç bir iddia, gazetelerde küçücük bir yer bulabildi kendine... Sayfalarda ayrılan yer küçüktü ama haberin kendisi kapladığı alandan daha kıymetliydi.

        İddianın sahibi Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Rıza Özer, okul idarecilerinin atanması sırasında usulsüz başvurular olduğunu söylüyordu.

        İzmir’de 5 yılını dolduran ve rotasyona tabi tutulan 400 civarında müdürün, tercih ettikleri okullara atanması için daha önce duyurulan başvuru tarihi hiçbir gerekçe gösterilmeden 1 gün uzatılmıştı. Üstelik son güne kadar başvuru tarihinin uzatılacağı yönünde herhangi bir bilgi de verilmemişti.

        Özer, söz konusu uzatma ile birlikte puan ve tercih bilgilerinin bazı okul müdürlerine servis edildiğini, bu şekilde Milli Eğitim’de bir kadrolaşma harekatının gerçekleştirildiğini öne sürüyordu. Örnek olarak da Bergama’da bir Anadolu lisesine atanan bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenini veriyordu.

        Eğitim-Sen, atamaların iptali için yargıya başvurma kararı aldı. Ancak yine de burada cevaplanması gereken bazı sorular var.

        1. Başvuru tarihi neden 30 Temmuz’dan 31 Temmuz’a uzatıldı?

        2. Başvuru tarihinin uzatılacağı neden daha önce duyurulmadı?

        3. Uzatma tarihinden önce başvuran okul müdürlerinin puan ve tercih bilgileri başkalarına verildi mi?

        4. 31 Temmuz’da kaç müdür başvurdu ve bu müdürler hangi okullara atandı?

        5. Kura ile atananlar arasında A tipi bir kurumdan B tipi bir kuruma gönderilen oldu mu?

        Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, hem kamuoyunu aydınlatması hem de eğitim camiasının “kadrolaşma” endişesini gidermesi için bu soruları yanıtlaması gerektiğini düşünüyorum...

        Çocuklar neden aç kaldı?

        Kiraz’da taşımalı sistemle eğitim veren 11 okulu kapsayan yemek ihalesi 14 Eylül’de yapıldı. Yani birinci sınıflar ders başı yaptıktan bir gün sonra... Teknik nedenlerle ihale iptal edilince, 2 bin 500 çocuk yeni ders yılına “aç” girdi. Kaymakamlık ihalenin neden bu kadar geç yapıldığını belirlemek için soruşturma başlattı. Okul açıldıktan sonra “Bu çocuklar ne yiyecek” diye düşünen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin cevabını biz de merakla bekliyoruz...

        Diğer Yazılar