Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray’dan kaç ismi Beşiktaş 11’ine koyarsınız derseniz, sadece iki isim garanti: Muslera ve Sneijder. Haydi form grafiğiyle şimdilik Bruma’yı da ekleyelim. Futbol böyle bir oyun. Havaya girmeyi ve takım kurgusuyla oyuncak gibi oynamayı affetmiyor. Maç öncesi ilk 11’ler açıklandığında da tribünde yanımda kim varsa Beşiktaş kadrosuna şaşırdı. Talisca’nın yokluğuna, Oğuzhan tercihine. Beşiktaş, maçı Quaresma’nın son dakikadaki vuruşuyla kazansa da aynı şeyleri yazacaktım. Beşiktaş 11’i bu sezon bulmaca gibi. Gazeteler, televizyonlar iki gündür muhtemel 11’ler veriyor. Her haber bülteninde saat başı muhtemel 11’ler değişiyor. Doğruyu bulan yok. Rotasyonu anladık da Şenol Hoca erken başladı rotasyon işine. Takımla çok oynuyor. Yoksa bu Beşiktaş’ın, bu G.Saray’a takılması çok zordu. Bu 2 puan kaybı da Şenol Hoca’ya yazar.

        Bay Riekerink maçtan önce, “Kazanmaya gidiyoruz” diyordu. Neredeyse kazanacaktı da. Ama bence önce beraberliğe, ‘yakalarsam da atıp kaçarım’a gelmiş G.Saray. Şansları yine de yaver gitti. Bakmayın, oyun öyle gelişti. İki farkı yakalayınca oyuna da ortak oldular bir ara.

        Fakat net söyleyeyim: Beşiktaş’ın, Muslera’yı rahatsız edemediği ilk 45’te bile sahada futbol oynamayı isteyen bir takım varsa, onun adı Beşiktaş’tı. G.Saray’ın ilk golü mucize. İkinci gol Bruma’nın şahsi becerisi. Böyle olunca da G.Saray kazanmaya oynuyor gibi geldi herkese ama hikaye. Muslera, Sneijder gibi iki klas isim bile vakitten çalmaya oynadılar. Bu sonuç G.Saray adına sevindirici olmalı. Galip gelebilirlerdi de sezon sonunda Beşiktaş’ı geçmeye kaliteleri de, kadro derinlikleri de yetmez. Kalede bir Muslera var. Beşiktaş 2 değil, 12 kaleci koysa da 1 Muslera etmez. Elbette de G.Saray takımına heyecan veren tek bir isim vardı... O da Bruma. Koca maratonu düşününce o da G.Saray’a yetmez.

        ‘Bay Riekerink’ demekle olmuyor bu işler. Vodafone Arena’da Beşiktaş’a karşı 2-0‘ı yakalıyorsan bu puanı vermeyeceksin. Riekerink Bey ikinci 45’e başlarken orta saha takviyesiyle 3 puanı alıp giderdi de, sürpriz goller hocayı şaşırttı. Ki Şenol Hoca neredeyse Bay Riekerink’e yeniliyordu. O da O’nun ayıbı olurdu. Allah’tan ikinci yarıya bu kez doğru tercihlerle başladı.

        G.SARAYLI OYUNCULAR

        G.Saray gibi Türk futbolunun Avrupa’da en popüler ekibi bile vakitten çalıyor. Eskiden böyle değildi. Bu G.Saray’ın Anadolu takımlarından farkı ne o zaman?

        ALİ PALABIYIK

        Elbette hata yapacaksın. Hakan Balta’nın iki sarı kartını da atlayabilirsin. Ama maç boyunca dakika çalan Muslera’ya 81’de sarı kart gösteremezsin. Futbol oynamaya değil, zamandan çalmaya çalışarak ufak bir ikazı bile görmezden gelemezsin.

        Diğer Yazılar