Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE camiası için nihayet sevindirici haberler gelmeye başladı. Hem de üst üste. Nihayet diyorum çünkü az yıpranmadılar, az hırpalanmadılar. Yıllardır, hele hele belli bir dönem kara haber üzerine kara haber aldılar. Dertlerini anlatmaya çalıştılar, yüzlerce dilekçe verdiler, yüzlerce başvuru yaptılar. Her umut kapısı her seferinde yüzlerine kapandı.

        Çok gecikmiş olsa da cesur bir savcı cesaretle bir karar aldı da artık yüzleri gülmeye başladı. Cumhuriyet Savcısı ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarından sonra artık sıra geldi İsviçre Federal Mahkemesi ile UEFA’ya....

        Savcının, mahkemenin kararlarının gerekçelerine dikkatli bir gözle bakarsanız Fenerbahçe’nin yıllardır dile getirdiği gerekçelerle birebir örtüştüğünü görürsünüz.

        Şimdi yargılama yenilenecek. UEFA’nın kararının dayanak noktalarını oluşturan polis fezlekesinin, iddianamenin hükmü kalmadı. F.Bahçeliler bu kez beraat edebilir. Ama dava yeniden görülürken yeni deliller sunulacak, ifadeler yeniden alınacak. İfade verecek isimlerden bence en ilginci Mehmet Yıldız olacak. Fenerbahçeliler belki de beraat edecek dedik de Mehmet Yıldız’ın ifadesi de belki Trabzonspor’u yakacak.

        UEFA’nın da işi zor. İsviçre Federal Mahkemesi’nin bugün vermesi gereken karar için başvuruda bulunan ve karar tarihini adeta tarihe not düşercesine 3 Temmuz’a erteleten UEFA’nın bizzat kendisi. Çünkü işin iyice sarpa saracağının farkındalar. Fenerbahçe ise UEFA’yı köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. UEFA’da da yargılamanın yenilenmesi için yapılacak başvurunun eli kulağında. Elbette geçmişi Tanrı bile değiştiremez. Ama şimdi Fenerbahçe’nin eli güçlü ve pazarlık yapmak, taviz vermek zorunda kalacak taraf bu kez UEFA.

        O yemek ve gerçek

        Gerçekten de Şike Davası olsun, Balyoz Davası olsun Türkiye’de ilkler yaşanıyor. Şimdi o kararları verenlerin yargılanmaları gündeme geliyor. Aziz Yıldırım aylar önce yaptığı konuşmada, “Tarih yazacağız” diyordu. Bence kendisi ve ekibi tarih yazmıyor, adeta yazılmış tarihi değiştiriyor. Fenerbahçe için umut verici gelişmeler yaşanırken, ortalığı karıştırmak isteyenler de rahat durmuyor elbette.

        Mahkeme heyetini, savcıları, Aziz Yıldırım’ı karalayacaklar ya; hemen bir fotoğraf servis ettiler. Sözde Aziz Yıldırım mahkeme heyetiyle yemekte buluşmuş. Buluştukları yeri, gerekçesini bilmesem neredeyse inanacağım. Mekan, arkadaşımın mekanı. Ve o savcılar haftanın üç dört günü oradalar. Yani gizli saklı bir şey yok. Aziz Başkan ve yanındakiler de bir savcı arkadaşlarının 15 gün önceden planlanmış kutlama yemeğine katılıyorlar. Ama o yemeği süsleyip püsleyip başka yerlere çekmeye çalışanlar var. Bir de suç üstü yakalamışız süsü veriyorlar. Bu kadarı da ayıp oluyor artık.

        Diğer Yazılar